Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów

    Admin: dyskusja wydzielona z:
    ten fragment forum służy jako tablica reklamowa dla imprez, prowadzonych promocji związanych z piwem, etc.


    ----------------------------

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Obok a właściwie w tym samym boksie z Krajanem stał sobie sprzęcik do warzenia piwa na 100 litrów w ofercie jednego z wystawców (nie pomnę teraz nazwy, partner handlowy p. Wyciśloka - Armagedon). Wczoraj nie dałem rady cyknąć foty, więc dziś może się uda. Do spróbowania był ciemniaczek uwarzony na tymże sprzęcie.
    Cyknij foty i koniecznie podaj info, co wchodzi w skład takiego sprzętu, koszt itd. No wszystko co uda ci się od nich wydębić.
    Last edited by ART; 2008-12-03, 00:27.
    blog.kopyra.com
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Cyknij foty i koniecznie podaj info, co wchodzi w skład takiego sprzętu, koszt itd. No wszystko co uda ci się od nich wydębić.
    Dokładnie, masz prezesie misje do wypełnienia. Spisz się dzielnie
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

      #3
      Przedsięwzięcie o którym mowa sygnowane jest nazwami dwóch firm Gastro-Styl (Andrzej Dusza - partner handlowy p. Wyciśloka w przedsięwzięciu pod nazwą Armagedon) z Mysłowic oraz Browary Kujawsko-Pomorskie Krajan (w osobie Dariusza Mogiłki - kier. działu marketingu - przynajmniej ostatnio). Sprzęt dla nich dostarcza BrauKon GmbH produkująca warzelnie o wybiciu 5 - 50 hektolitrów. Wspomniane urządzenie jest zblokowane i zautomatyzowane o wybiciu 100 litrów. Ze stali nierdzewnej zajmujące powierzchnię niecałe 2,5 m kw., o wysokości 2 m. Co sprawia, że można umieścić w dowolnej restauracji hotelowej, pensjonacie, pubie. Możliwość programowanie kilkunastu receptur i obsługi procesu bez udziału dyplomowanego piwowara. Cena 70 tyś. zł. Zdjęcie zamieszczę jak będę na szynszym łączu (obecnie modemowe )

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

        #4
        acha i stronka do obejrzenia www.restauracyjnebrowary.pl
        Attached Files

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          acha i stronka do obejrzenia www.restauracyjnebrowary.pl
          Super ta stronka, nie ma co. Sprawdziłeś chociaż co na niej jest zanim wkleiłeś linka?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            acha i stronka do obejrzenia www.restauracyjnebrowary.pl
            Chyba jeszcze tej strony nie ma, pojawia się tylko komunikat, że domena została zarejestrowana.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

              #7
              nie, sorki dałem plamę.
              Po informacje szczegółowe da się looknąć www.gastrostyl.pl - nie ma nic o browarku, ale namiary telefoniczne czy mailowe się znajdzie.

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Ze stali nierdzewnej zajmujące powierzchnię niecałe 2,5 m kw., o wysokości 2 m. Co sprawia, że można umieścić w dowolnej restauracji hotelowej, pensjonacie, pubie. Możliwość programowanie kilkunastu receptur i obsługi procesu bez udziału dyplomowanego piwowara. Cena 70 tyś. zł.
                No i to ja rozumiem, a nie 1,5 miliona.
                Last edited by kopyr; 2008-11-24, 11:54.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • darko
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.06
                  • 2078

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  No i to ja rozumiem, a nie 1,5 miliona.
                  1,5 mln to kosztuje browar o dziesięć razy większym wybiciu

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19269

                    #10
                    Zapewne od chińczyków będzie taniej z tego co czytam u sinobrew, ale tu jest wszystko zorganizowane z serwisem w Polsce.

                    Comment

                    • kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                      1,5 mln to kosztuje browar o dziesięć razy większym wybiciu
                      Tak, a ile kosztuje warzelnia 2,5hl?
                      Last edited by kopyr; 2008-11-24, 13:26.
                      blog.kopyra.com

                      Comment

                      • kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                        Zapewne od chińczyków będzie taniej z tego co czytam u sinobrew, ale tu jest wszystko zorganizowane z serwisem w Polsce.
                        Z transportem i pałowaniem się z zalegalizowaniem tego - wcale niekoniecznie. Jedyne, co pewnie opłacałoby się ściągać z Chin, to tanki leżakowe.
                        blog.kopyra.com

                        Comment

                        • darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tak, a ile kosztuje warzelnia 2,5hl?
                          Nie wiem, nie jestem sprzedawcą. Myślę, że browar z taką warzelnią o rocznej produkcji 400-500 hl piwa got. nie powinien kosztować więcej niż 200 tyś euro (ceniony producent)

                          Comment

                          • kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie wiem, nie jestem sprzedawcą. Myślę, że browar z taką warzelnią o rocznej produkcji 400-500 hl piwa got. nie powinien kosztować więcej niż 200 tyś euro (ceniony producent)
                            No pewnie tak będzie. Czyli jakieś 800 tys. zł. Owszem przesadziłem 2 razy, tylko sądzę, że budując browar na bazie tego urządzenia, o którym pisze e-prezes, można się zamknąć w kwocie 150 - 200 tys. zł. A to 4 razy mniej.
                            blog.kopyra.com

                            Comment

                            • darko
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 2078

                              #15
                              Oraz 2,5 razy mniejszy browar

                              Osobiście uważam, że warzelnia nawet do małego browarku hotelowego, powinna być solidna i pochodzić od firmy z renomą. Jeśli chodzi o fermentory, tanki, chłodzenie i wyszynk to można szukać tańszych rozwiązań.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X