Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

    #46
    Proszę bardzo

    Searching for decarbonizer, beer analyzer, wine analyzer, portable & dissolved oxygen meter, tetrazolium test? Immersion thermostat and circulator, hazemeter and nibem method for your services.






    PS - zwyczajowo prosimy nowych o wypełnienie swojego profilu - u góry w prawym rogu, 3 ikonka od lewej
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-04-29, 12:00.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10798

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gardziej
      Witam!!!
      Jestem tu nowym użytkownikiem i powoli przymierzam się do warzenia własnego piwa. Dodatkowo wydaje mi się że jest to bardzo ciekawy sposób na zarabianie i styl życia.
      jeżeli ma to być browar domowy to zapomnij o zarobku
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19298

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
        To i tak dużo
        I wyszło, że za drogo. Przedsięwzięcie okazało się nieekonomiczne. Z tego co wiem firma pana Duszy jest teraz przedstawicielem austriaków z SALM.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19298

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
          Nie chce mi się analizować sytuacji wszystkich mikrobrowarów w Polsce, ale mam wrażenie, że wiekszość z nich to ucieczka od podatku. Właściciele z reguły prowadzą inny biznes, przynoszacy stałe dochody i mogą sobie pozwolić na taki okres zwrotu kapitału. A sama inwestycja to po prostu zabieg obniżąjący podstawę opodatkowania. Bo po co płacić fiskusowi, skoro można zainwestować w kolejny interes.
          Bardzo ciekawa teoria, którą wtedy przegapiłem. Patrząc z perspektywy tych kilku lat ciekawe czy prawdziwa?!

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
          Jak na mój gust to:

          1. Zgadzam się.
          2. Też się zgadzam.
          3. Tu bym dał 500 litrów
          4. Zysk - 4 zł od pół litra - czyli 8zł za litr
          5 Koszt instalacji zwraca mi się po 125 warkach.
          Inwestycja zwraca się po 2-3 latach
          Jak to się ma do cen tu i ówdzie? Wcale się nie dziwię, że kolejne browary powstają jak grzyby po deszczu.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
            Bardzo ciekawa teoria, którą wtedy przegapiłem. Patrząc z perspektywy tych kilku lat ciekawe czy prawdziwa?!
            Mam wrażenie, że teraz sytuacja jest inna. Znaczna część małych browarów powstaje dlatego, że jest moda na małe browary i można na tym zrobić niezły biznes, bo przy cenach piwa rzędu 10 zł za 0,33 l. stopa zysku jest większa, niż prognozowana przez Darko pięć lat temu.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            Przetwarzanie...