Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #46
    Proszę bardzo

    Searching for decarbonizer, beer analyzer, wine analyzer, portable & dissolved oxygen meter, tetrazolium test? Immersion thermostat and circulator, hazemeter and nibem method for your services.






    PS - zwyczajowo prosimy nowych o wypełnienie swojego profilu - u góry w prawym rogu, 3 ikonka od lewej
    Last edited by Pendragon; 2009-04-29, 12:00.

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10782

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gardziej Wyświetlenie odpowiedzi
      Witam!!!
      Jestem tu nowym użytkownikiem i powoli przymierzam się do warzenia własnego piwa. Dodatkowo wydaje mi się że jest to bardzo ciekawy sposób na zarabianie i styl życia.
      jeżeli ma to być browar domowy to zapomnij o zarobku
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
        To i tak dużo
        I wyszło, że za drogo. Przedsięwzięcie okazało się nieekonomiczne. Z tego co wiem firma pana Duszy jest teraz przedstawicielem austriaków z SALM.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie chce mi się analizować sytuacji wszystkich mikrobrowarów w Polsce, ale mam wrażenie, że wiekszość z nich to ucieczka od podatku. Właściciele z reguły prowadzą inny biznes, przynoszacy stałe dochody i mogą sobie pozwolić na taki okres zwrotu kapitału. A sama inwestycja to po prostu zabieg obniżąjący podstawę opodatkowania. Bo po co płacić fiskusowi, skoro można zainwestować w kolejny interes.
          Bardzo ciekawa teoria, którą wtedy przegapiłem. Patrząc z perspektywy tych kilku lat ciekawe czy prawdziwa?!

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
          Jak na mój gust to:

          1. Zgadzam się.
          2. Też się zgadzam.
          3. Tu bym dał 500 litrów
          4. Zysk - 4 zł od pół litra - czyli 8zł za litr
          5 Koszt instalacji zwraca mi się po 125 warkach.
          Inwestycja zwraca się po 2-3 latach
          Jak to się ma do cen tu i ówdzie? Wcale się nie dziwię, że kolejne browary powstają jak grzyby po deszczu.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            Bardzo ciekawa teoria, którą wtedy przegapiłem. Patrząc z perspektywy tych kilku lat ciekawe czy prawdziwa?!
            Mam wrażenie, że teraz sytuacja jest inna. Znaczna część małych browarów powstaje dlatego, że jest moda na małe browary i można na tym zrobić niezły biznes, bo przy cenach piwa rzędu 10 zł za 0,33 l. stopa zysku jest większa, niż prognozowana przez Darko pięć lat temu.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X