Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
Wyświetlenie odpowiedzi
Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów
Collapse
X
-
-
-
Ta w Szczyrzycu ma wybicie 150 litrów i też była zamawiana na targach w Norymberdze. Nie wiem dlaczego darko twierdzisz, że BrauKon w połączeniu z miejscową firmą Gastro-Styl zajmującą się nie od dziś sprzedażą urządzeń dla sektora HoReCa jest be?!
Tak jak w przypadku instalacji dla Szczyrzyca można wykonać cały proces do 3 razy na dzień, a odpowiednia ilość zbiorników leżakowych zagwarantuje odpowiednie zejście piwa. Nie w każdym hotelu, restauracji schodzą bóg wie jakie ilości piwa, a instalacja tego typu nie wyklucza skorzystania z dodatkowego nalewaka koncerniaka, tudzież innego piwa z kega.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTa w Szczyrzycu ma wybicie 150 litrów i też była zamawiana na targach w Norymberdze. Nie wiem dlaczego darko twierdzisz, że BrauKon w połączeniu z miejscową firmą Gastro-Styl zajmującą się nie od dziś sprzedażą urządzeń dla sektora HoReCa jest be?!
Tak jak w przypadku instalacji dla Szczyrzyca można wykonać cały proces do 3 razy na dzień, a odpowiednia ilość zbiorników leżakowych zagwarantuje odpowiednie zejście piwa. Nie w każdym hotelu, restauracji schodzą bóg wie jakie ilości piwa, a instalacja tego typu nie wyklucza skorzystania z dodatkowego nalewaka koncerniaka, tudzież innego piwa z kega.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWspomniane urządzenie jest zblokowane i zautomatyzowane o wybiciu 100 litrów. Ze stali nierdzewnej zajmujące powierzchnię niecałe 2,5 m kw., o wysokości 2 m. Co sprawia, że można umieścić w dowolnej restauracji hotelowej, pensjonacie, pubie. Możliwość programowanie kilkunastu receptur i obsługi procesu bez udziału dyplomowanego piwowara. Cena 70 tyś. zł.Last edited by kopyr; 2008-12-02, 18:39.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziA koszt instalacji, urządzenia do wody lodowej, wymiennik ciepła, pompa, przewody do przetaczani piwa... No i tylko 100 litrów...
Co do wydajności - idea jest taka, że warzy się 3 warki pod rząd, co daje 3hl. Taką pojemność ma zbiornik fermentacyjny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziChodzi mi o to, że istotna jest relacja cena/maksymalna wydajność. A w tym przypadku moim zdaniem jest ona niekorzystna.
Ten koncept ma kilka niezaprzeczalnych zalet. Kompaktowa konstrukcja. W dodatku maksymalnie zmniejszona. Mieści się więc w takich lokalach, w których nie zmieścisz żadnej innej warzelni. To naprawdę zajmuje bardzo mało miejsca. Po drugie z tego co się wydaje obsługa tego urządzenia jest naprawdę banalna, co nie znaczy, że wiedza piwowarska jest zbędna. Po trzecie o ile warzelnie 2,5hl w Kaliszu czy Płocku wydają mi się za małe, to w mieście powiatowym o liczbie mieszkańców 10-20 tys. mogą być zbyt duże. Także mała wydajność tej warzelni też może być zaletą.Last edited by kopyr; 2008-12-02, 19:09.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi1,5 mln to kosztuje browar o dziesięć razy większym wybiciu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCały projekt brew-pubu zamyka się kwotą ~500 tyś. zł. to tak zamykając dyskusję.
Comment
-
-
100-500 litrow system
poczekajcie troche
dostalem wycene na 500 l system - 40000 $ - czekam na 100-300 litrow system
w tym pierwszym czekam na liste z jakich urzadzen sie sklada, jak dotad mam tylko jedno zdjecie
Comment
-
-
Ja tu czegoś nie rozumiem i bardzo Was proszę o oświecenie w temacie. Otóż:
1. Chcę założyć minibrowar restauracyjny
2. Kupuję instalację za ok. 500 tys zł.
3. Wydajność instalacji to 100 litrów jednorazowo.
4. Czysty zysk z jednego litra piwa jest poziomie 5 zł ( po odjęciu surowców, kosztów warki, pensji pracowników, ZUS-ów, Sanepidów i czort wie czego jeszcze )
5. Koszt samej tylko instalacji zwraca mi się po 100.000 warek
To gdzie tu interes?
Pomijam fakt, że browar restauracyjny przynosi dochody nie tylko z piwa. Również z dań tam serwowanych, innych napojów itp. Ale i tak okres zwrotu inwestycji liczony jest w latach. I to nie kilku a znacznie więcej. Jak to jest naprawdę?
Comment
-
-
Moim założeniem było, że mam już obiekt, który zarabia a browar jest uzupełnieniem restauracyjnej oferty, gdzie leje się inne piwo. Tak jak na wstępie napisałem pomyliły mi się waluty i różnica 3x mniej jest zdecydowanie korzystniejsza. Poza tym nie od dziś wiadamo i sam nie wiem czemu się dziwisz angasc, im mniej tym drożej. Warzelnia w Szczyrzycu jest niewiele większa (mają za to więcej tanków leżakowych) i też niemało kosztowała.
Comment
-
Comment