Zblokowana i zautomatyzowana warzelenka o wybiciu 100 litrów
Collapse
X
-
-
Ta w Szczyrzycu ma wybicie 150 litrów i też była zamawiana na targach w Norymberdze. Nie wiem dlaczego darko twierdzisz, że BrauKon w połączeniu z miejscową firmą Gastro-Styl zajmującą się nie od dziś sprzedażą urządzeń dla sektora HoReCa jest be?!
Tak jak w przypadku instalacji dla Szczyrzyca można wykonać cały proces do 3 razy na dzień, a odpowiednia ilość zbiorników leżakowych zagwarantuje odpowiednie zejście piwa. Nie w każdym hotelu, restauracji schodzą bóg wie jakie ilości piwa, a instalacja tego typu nie wyklucza skorzystania z dodatkowego nalewaka koncerniaka, tudzież innego piwa z kega.Comment
-
Ta w Szczyrzycu ma wybicie 150 litrów i też była zamawiana na targach w Norymberdze. Nie wiem dlaczego darko twierdzisz, że BrauKon w połączeniu z miejscową firmą Gastro-Styl zajmującą się nie od dziś sprzedażą urządzeń dla sektora HoReCa jest be?!
Tak jak w przypadku instalacji dla Szczyrzyca można wykonać cały proces do 3 razy na dzień, a odpowiednia ilość zbiorników leżakowych zagwarantuje odpowiednie zejście piwa. Nie w każdym hotelu, restauracji schodzą bóg wie jakie ilości piwa, a instalacja tego typu nie wyklucza skorzystania z dodatkowego nalewaka koncerniaka, tudzież innego piwa z kega.Comment
-
Wspomniane urządzenie jest zblokowane i zautomatyzowane o wybiciu 100 litrów. Ze stali nierdzewnej zajmujące powierzchnię niecałe 2,5 m kw., o wysokości 2 m. Co sprawia, że można umieścić w dowolnej restauracji hotelowej, pensjonacie, pubie. Możliwość programowanie kilkunastu receptur i obsługi procesu bez udziału dyplomowanego piwowara. Cena 70 tyś. zł.Bo cena, to rzeczywiście 70 tysięcy, tylko nie złotych, a euro. W skład zestawu wchodzą warzelnia, whirpool, tank fermentacyjny. Bez tanków leżakowych. Mimo wszystko oferta nadal jest ciekawa, tylko nie tak atrakcyjna finansowo jak się wydawało.
Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2008-12-02, 18:39.Comment
-
Co do wydajności - idea jest taka, że warzy się 3 warki pod rząd, co daje 3hl. Taką pojemność ma zbiornik fermentacyjny.Comment
-
Ten koncept ma kilka niezaprzeczalnych zalet. Kompaktowa konstrukcja. W dodatku maksymalnie zmniejszona. Mieści się więc w takich lokalach, w których nie zmieścisz żadnej innej warzelni. To naprawdę zajmuje bardzo mało miejsca. Po drugie z tego co się wydaje obsługa tego urządzenia jest naprawdę banalna, co nie znaczy, że wiedza piwowarska jest zbędna. Po trzecie o ile warzelnie 2,5hl w Kaliszu czy Płocku wydają mi się za małe, to w mieście powiatowym o liczbie mieszkańców 10-20 tys. mogą być zbyt duże. Także mała wydajność tej warzelni też może być zaletą.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2008-12-02, 19:09.Comment
-
Przy pewnych założeniach. Mianowicie dwa tanki fermentacyjno-leżakowe. A to nie do końca załatwia sprawę. Bo oznaczałoby zwykle 1, a maksymalnie 2 piwa w karcie. Przynajmniej ja to tak rozumiem.Comment
-
100-500 litrow system
poczekajcie troche
dostalem wycene na 500 l system - 40000 $ - czekam na 100-300 litrow system
w tym pierwszym czekam na liste z jakich urzadzen sie sklada, jak dotad mam tylko jedno zdjecie
Comment
-
Ja tu czegoś nie rozumiem i bardzo Was proszę o oświecenie w temacie. Otóż:
1. Chcę założyć minibrowar restauracyjny
2. Kupuję instalację za ok. 500 tys zł.
3. Wydajność instalacji to 100 litrów jednorazowo.
4. Czysty zysk z jednego litra piwa jest poziomie 5 zł ( po odjęciu surowców, kosztów warki, pensji pracowników, ZUS-ów, Sanepidów i czort wie czego jeszcze )
5. Koszt samej tylko instalacji zwraca mi się po 100.000 warek
To gdzie tu interes?
Pomijam fakt, że browar restauracyjny przynosi dochody nie tylko z piwa. Również z dań tam serwowanych, innych napojów itp. Ale i tak okres zwrotu inwestycji liczony jest w latach. I to nie kilku a znacznie więcej. Jak to jest naprawdę?Comment
-
Moim założeniem było, że mam już obiekt, który zarabia a browar jest uzupełnieniem restauracyjnej oferty, gdzie leje się inne piwo. Tak jak na wstępie napisałem pomyliły mi się waluty i różnica 3x mniej jest zdecydowanie korzystniejsza. Poza tym nie od dziś wiadamo i sam nie wiem czemu się dziwisz angasc, im mniej tym drożej. Warzelnia w Szczyrzycu jest niewiele większa (mają za to więcej tanków leżakowych) i też niemało kosztowała.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 11:45 -
-
Na wyspę Hvar ciągną w lecie tłumy i wcale się temu nie dziwię, gdyż miejsce po prostu jest piękne. I nie tylko miasto Hvar ale też np. Stary Grad też ma swój urok. Chociaż malkontenci mogliby to wszystko podsumować zdaniem, że wszystkie miasta, miasteczka i osady w pasie wybrzeża są...3 Photos
-
Channel: Chorwacja
-
-
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...-
Channel: Czechy
-
-
Na wstępnie warto zaznaczyć, że to co my zazwyczaj uważamy za Manilę, to zbiór wielu (mniej lub bardziej ze sobą połączonych) organizmów miejskich, określanych wspólnie jako Metro Manila. Browar Pivo Praha akurat znajduje się w mieście Makati, zaraz przy miejskim ratuszu w niedużym ale...
-
Channel: Azja
2019-11-27, 21:45 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment