Searching for decarbonizer, beer analyzer, wine analyzer, portable & dissolved oxygen meter, tetrazolium test? Immersion thermostat and circulator, hazemeter and nibem method for your services.
Witam!!!
Jestem tu nowym użytkownikiem i powoli przymierzam się do warzenia własnego piwa. Dodatkowo wydaje mi się że jest to bardzo ciekawy sposób na zarabianie i styl życia.
jeżeli ma to być browar domowy to zapomnij o zarobku
Nie chce mi się analizować sytuacji wszystkich mikrobrowarów w Polsce, ale mam wrażenie, że wiekszość z nich to ucieczka od podatku. Właściciele z reguły prowadzą inny biznes, przynoszacy stałe dochody i mogą sobie pozwolić na taki okres zwrotu kapitału. A sama inwestycja to po prostu zabieg obniżąjący podstawę opodatkowania. Bo po co płacić fiskusowi, skoro można zainwestować w kolejny interes.
Bardzo ciekawa teoria, którą wtedy przegapiłem. Patrząc z perspektywy tych kilku lat ciekawe czy prawdziwa?!
1. Zgadzam się.
2. Też się zgadzam.
3. Tu bym dał 500 litrów
4. Zysk - 4 zł od pół litra - czyli 8zł za litr
5 Koszt instalacji zwraca mi się po 125 warkach.
Inwestycja zwraca się po 2-3 latach
Jak to się ma do cen tu i ówdzie? Wcale się nie dziwię, że kolejne browary powstają jak grzyby po deszczu.
Bardzo ciekawa teoria, którą wtedy przegapiłem. Patrząc z perspektywy tych kilku lat ciekawe czy prawdziwa?!
Mam wrażenie, że teraz sytuacja jest inna. Znaczna część małych browarów powstaje dlatego, że jest moda na małe browary i można na tym zrobić niezły biznes, bo przy cenach piwa rzędu 10 zł za 0,33 l. stopa zysku jest większa, niż prognozowana przez Darko pięć lat temu.
Comment