Tą bierz i będzie dobrze: http://www.browamator.pl/szczegoly.p...&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F183146&sortuj=kod
kapslownice
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
-
[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensorComment
-
-
Dziś zakapslowałem 49 butelek po raz pierwszy używając kapslownicy stołowej Grifo. Powiem, że tego mi było trzeba. Żadnych problemów, kapsluje idealnie wszystkie butelki z wąskim, czy też z szerokim kołnierzem. Nawet te małe butelki po "Żywcu" 0,33l. które Greta kruszyła kapsluje bez problemu. Odpukać, na razie jestem bardzo zadowolony. Kapslownice przykręciłem do stołu dzięki czemu kapsluje się bardzo szybko i wygodnie.Comment
-
A czy ktoś może używał czegoś takiego:
Comment
-
A czy ktoś może używał czegoś takiego:
http://www.allegro.pl/item634103995_...it_vet140.htmlComment
-
Mam kapslownicę stołową Heavy Duty - GRIFO i jest rewelacyjna! Nie mocowałem jej do stołu, jest w pełni przenośna i funkcjonalna, przykręcenie do stołu nie jest krytyczne, po prostu lekko się rusza podczas kapslowania, ale w niczym to nie przeszkadza.Comment
-
Mam zwykłą Grifo i jestem zadowolony. Warunkiem bezbolesnego użytkowania jest używanie jej zgodnie z nazwą - "na stole". Na podłodze jest z nią problem lubi uciekać. Przy stole gdy siedzisz naprzeciwko i ciągniesz ramię kapslownicy w dół wszystko idzie sprawnie. Kapsle lubią się klinować w głowicy, ale to w zasadzie nie przeszkadza, jak już się o tym wie.
Co do Heavy Duty, to podobno ma ona problem z niskimi butelkami. Bączki Steine sprawiają jakieś tam problemy, butelki mniejsze tym bardziej. Trzeba podłożyć coś pod butelkę jako podkładkę. Plusem jest zaś to, że nie martwisz się jakiej wysokości butelki masz pod ręką, bo w przypadku Grifo lepiej kapslować seriami, np. najpierw wszystkie NRW, potem wszystkie niskie NRW, potem Euro itd. bo musisz zmieniać wysokość, ale to są sekundy. Jeśli adanjan zweryfikowałby jak to wygląda z bączkami, to jeśli kasa nie gra roli, to chyba bym doradzał HD.Comment
-
jeśli kasa nie gra roli, to chyba bym doradzał HD.
Przełoży się pewnie na to, że zrobię jedną warkę mniej w sezonie... Z drugiej strony mam spore zapasy...
Z jeszcze innej drugiej stronyrobiąc do 10 warek na sezon nie potrzebuję w sumie Mercedesa...
A tak w ogóle porównując "zwykłe" Grifo i np Gretę to jest postęp?
Pytanie do włodarzy "Sklepu Centrum Piwowarstwa": ta Wasza stołowa to ma śjakąś nazwę?Comment
-
Chodzi o to, że jak naciskasz na ramię z góry, np. kucając na podłodze i kapslując na podłodze, względnie stojąc przy stole, to kapslownica ma tendencję do uciekania. Jak robisz to z dołu, siedząc przy stole problem nie występuje.
No kasa gra rolę, dlatego pytam o "istotność" różnic.
Przełoży się pewnie na to, że zrobię jedną warkę mniej w sezonie... Z drugiej strony mam spore zapasy...
Z jeszcze innej drugiej stronyrobiąc do 10 warek na sezon nie potrzebuję w sumie Mercedesa...
A tak w ogóle porównując "zwykłe" Grifo i np Gretę to jest postęp?Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Głowica wymagał małego polerowania (prążki wewnątrz głowicy - problem poruszany na forum), kapslownica nie "sięga" do tymbarkowych butelek - trzeba podłożyć około 1,5 cm podkładkę.
Ogólnie zadowlony[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensorComment