A czy powoduje to jakieś nieszczelności, czy to tylko efekt estetyczny?
Kapslownica Eterna (?)
Collapse
X
-
Mam taką kapslownicę i bardzo ją sobie chwalę. Wymaga częstego smarowania (co 4-5 zakapslowanych warek), inaczej bardzo ciężko chodzi.
Tyle, że podobnie jak z Gretą, trzeba trafić na dobry egzemplarz, bo akurat mojemu koledze nie zawsze ładnie dociska kapsle - nie ma nieszczelności, tylko zostaje wystający ząbek. Taka widocznie uroda włoskich produktów.Comment
-
No to moja "Greta" jest chyba rekordzistką. Zakapslowałem nią 95 warek średnio po 30-32 litry. Jeżeli odliczyć kegi i patentki, to i tak daje co najmniej 4000 zakapslowanych butelek. Wszystkie szczelne, nie wytrzymało około 15 szyjek. Przestałem używać butelek z cienkim kołnierzem, bo te kołnierze rzeczywiście się kruszyły, ale jak "Greta" była nowa, to kapslowała nawet butelki z gwintem - wymagało to jednak wprawy.Comment
-
Przypatrz sie dokladniej butelkom z niskim kołnierzem, czy nie ma tam tego efektu, bo ja zauwazylem, że w tym przypadku wgłębienie było nieco płytsze.Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Zapraszamy na nowe promocje:
- Akcesoria
Balon (pojemnik fermentacyjny) PET 23 litry
- Akcesoria
Gar piwowarski 36,5 litra – stal nierdzewna
- Akcesoria
Kapslownica ręczna Eterna
- Akcesoria
Pojemnik fermentacyjny PP 33 l z opcjami do wyboru...-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2021-08-30, 14:17 -
-
Witam.
Sprzedam zestaw do wyrobu piwa (mikrobrowar)
Zestaw zawiera:
- Plastikowy pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywą
- Kran do pojemnika
- Mieszadło plastikowe
- Rurkę fermentacyjną
- Areometr z menzurką (miernik cukru)
-...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
Sprzedam figurke z pełna butelka piwa EB rok piwa 2002.jest to monolit plastikowy pewnie z ekspozycji barowej,widac slady uzytkowania, brak podstawki i z prawej strony widac wade fabryczna czyli slad po dotknieciu,prosze pisac o dokładniejsze zdjecia....
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Witam
Prosze o wycene tej pamiatki zamknietej w plastikowej obudowie,załączam fotke.
Dziekuje z góry za pomoc...
-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Browar zmienił swoją siedzibę i został przeniesiony na ulicę Dvořákova 1595/6. Tam sąsiaduje z pensjonatem i restauracją Victoria.
Warzelnia ta sama, tanków jest 9, a o dziwo do 3 skurczyła się otwarta fermentacja. Piwa dalej napijemy się na rynku w piwiarni u Šneka gdzie wali stęchlizną,...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment