A czy powoduje to jakieś nieszczelności, czy to tylko efekt estetyczny?
Kapslownica Eterna (?)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bully Wyświetlenie odpowiedziA czy powoduje to jakieś nieszczelności, czy to tylko efekt estetyczny?
Mam taką kapslownicę i bardzo ją sobie chwalę. Wymaga częstego smarowania (co 4-5 zakapslowanych warek), inaczej bardzo ciężko chodzi.
Tyle, że podobnie jak z Gretą, trzeba trafić na dobry egzemplarz, bo akurat mojemu koledze nie zawsze ładnie dociska kapsle - nie ma nieszczelności, tylko zostaje wystający ząbek. Taka widocznie uroda włoskich produktów.
Comment
-
-
No to moja "Greta" jest chyba rekordzistką. Zakapslowałem nią 95 warek średnio po 30-32 litry. Jeżeli odliczyć kegi i patentki, to i tak daje co najmniej 4000 zakapslowanych butelek. Wszystkie szczelne, nie wytrzymało około 15 szyjek. Przestałem używać butelek z cienkim kołnierzem, bo te kołnierze rzeczywiście się kruszyły, ale jak "Greta" była nowa, to kapslowała nawet butelki z gwintem - wymagało to jednak wprawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bully Wyświetlenie odpowiedziZachęcony tym tematem również zakupiłem owa kapslownicę. Jestem przed pierwszym kapslowaniem.
Ale mam pytanie - czy u was też robi taką obwódkę na kapslu przy kapslowaniu butelek ze "zwykłym kołnierzem"? Przy niskim kołnierzu ten efekt nie występuje.
Przypatrz sie dokladniej butelkom z niskim kołnierzem, czy nie ma tam tego efektu, bo ja zauwazylem, że w tym przypadku wgłębienie było nieco płytsze.
Comment
-
-
Comment