Wiem, wiem szefunio. Sam kiedyś mocno przeszukałem temat. Chodziło mi o to, o co zapewne Terremu, czy system David jest zbieżny z Corneliusem. Szczerze nie wiem, bo widziałem w działaniu tylko jeden.
Jak długo piwo z KEGa jest OK?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziW naszym kraju w użyciu jest wiele rodzajów kegów. Najpopularniejsze mają pojemność 30 i 50 litrów, ale można spotkać i takie po 20 czy 10. Niektóre koncerny wprowadzają kegi 25 litrowe. Przykładem może być piwo Kaiser czy Heineken.
Comment
-
-
Już niedługo wam opiszę: wielki ma post 40 dni... i a keg 'rozkegowany' ze dwa tygodnie przed. Obecna zawartość to 4 - 5 piw (tak na wagę)
(siostro tle..eee PIWA!!!!)
MarekUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Terry Wyświetlenie odpowiedziA czy takie kegi (10L i 20L) są jakoś w regularnej sprzedaży. Wiem, że kiedyś na forum była akcja z Piastem. Takie solidne kegi 10L to dla domowego piwowara nie lada gratka.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wesoly Wyświetlenie odpowiedzi2-3 miesiące jest ok
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziŻadne piwo po "otwarciu" KEGa nie wytrzyma trzech miesięcy. Zwykle już po miesiącu przestaje smakować, a po dwóch robi się dla normalnego człowieka niepijalne...
Jak Ci napiszę, że moje piwo po 3 latach jest wyśmienite, to też mi zarzucisz kłamstwo?
Comment
-
-
Spokojnie takie piwo może stać 2-3 m-ce tak jak mówił wesoły czy kopyr ale fakt, musi stać w temp poniżej 10 st, ja kiedyś zostawiłem beczkę podłączoną do schładzarki i wytrzymało miesiąc ale stało w temp ok 18-20 st po miesiącu zrobił się syf ale miecha przetrzymało teraz już moje piwa tak długo nie są w stanie staćSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziSpokojnie takie piwo może stać 2-3 m-ce tak jak mówił wesoły czy kopyr ale fakt, musi stać w temp poniżej 10 st, ja kiedyś zostawiłem beczkę podłączoną do schładzarki i wytrzymało miesiąc ale stało w temp ok 18-20 st po miesiącu zrobił się syf ale miecha przetrzymało teraz już moje piwa tak długo nie są w stanie stać
A jak to wygląda latem bez warunków chłodniczych? Powiedzmy otwieram KEGa na imprezę, potem piwo stoi w temp 25-28C i jest tylko schładzane przepływowo. Tydzień? Czy ktoś próbował tak katować domowe piwko w KEGu?
A tak przy okazji - ile piwa zostaje w KEGU po wypchnięciu wszystkiego co się da? Bo mi juz nic się nie udaje wycisnąć, a słyszę chlupotanie na dnie przy poruszaniu kegiem oczywiście.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michalh Wyświetlenie odpowiedziA tak przy okazji - ile piwa zostaje w KEGU po wypchnięciu wszystkiego co się da? Bo mi juz nic się nie udaje wycisnąć, a słyszę chlupotanie na dnie przy poruszaniu kegiem oczywiście.
Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michalh Wyświetlenie odpowiedziCzyli w temperaturze około 20C miesiąc - to nieźle.
A jak to wygląda latem bez warunków chłodniczych? Powiedzmy otwieram KEGa na imprezę, potem piwo stoi w temp 25-28C i jest tylko schładzane przepływowo. Tydzień? Czy ktoś próbował tak katować domowe piwko w KEGu?
A tak przy okazji - ile piwa zostaje w KEGU po wypchnięciu wszystkiego co się da? Bo mi juz nic się nie udaje wycisnąć, a słyszę chlupotanie na dnie przy poruszaniu kegiem oczywiście.
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Mam pytanie do tych co piwo mają w kegach ponad miesiąc.
Czy odłączacie instalację od kega?
Jakoś nie wyobrażam sobie trzymać miesiąc kega i co drugi dzień se kufel napuścić albo i dwa, ale bez płukania instalacji.
Ewentualnie czy macie pusty keg z samą wodą do płukania?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie do tych co piwo mają w kegach ponad miesiąc.
Czy odłączacie instalację od kega?
Jakoś nie wyobrażam sobie trzymać miesiąc kega i co drugi dzień se kufel napuścić albo i dwa, ale bez płukania instalacji.
Ewentualnie czy macie pusty keg z samą wodą do płukania?Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
keg david 20 l
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWiem, wiem szefunio. Sam kiedyś mocno przeszukałem temat. Chodziło mi o to, o co zapewne Terremu, czy system David jest zbieżny z Corneliusem. Szczerze nie wiem, bo widziałem w działaniu tylko jeden.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kapa69 Wyświetlenie odpowiedziwitam, podłączam się do tematu, otóż czy zapoznał się ktoś z systemem kegów david 20litrowych, by było można z nich korzystać, jednocześnie omijając przedstawicieli z żywca i dzierżawienie od nich instalacji rzekomo nowatorskich ?? bardzo prosze o info. pozdro
Najprościej byłoby więc zrobić sobie kegerator.
EDIT: Takie schładzarki wykorzystuje i pewnie mógłby sprowadzić Belgium's Best. Choć pewnie jakby poszukać na własną rękę powinno być taniej.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-11-17, 19:02.
Comment
-
Comment