Termometr z IKEA
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ximal Wyświetlenie odpowiedzi
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziA, do jasnej ikei, w Danii nie oferują. Szlag by to trafił!To Beer or not to Beer that is a KoelschBeer
Comment
-
-
Potwierdzam. Bardzo przydatne i stosunkowo tanie ustrojstwo. I wszystko byłoby super, gdyby po pierwszym zastosowaniu nie zaczęło wskazywać o 50 stC za dużo(!). Czy ma ktoś z tym termometrem podobne doświadczenia? Od razu przyznaję, że nie zastosowałem koszulki termokurczliwej na styku przewodu i sondy... Przypuszczam, że to mogło być przyczyną awarii. Czy ktoś próbował to naprawić a potem usprawniać? Ewentualnie jakie inne tego typu urządzenia polecacie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziTeż tak miałem, kiedy czujnik wpadł mi do brzeczki. Musisz wyjąć czujnik z obudowy i dokładnie wysuszyć, powinno pomóc. A potem uszczelnić to w jakiś sposób i będzie ok.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziMusisz wyjąć czujnik z obudowy i dokładnie wysuszyć, powinno pomóc. A potem uszczelnić to w jakiś sposób i będzie ok.
Comment
-
-
Też tak miałem, z czasem wskazanie temperatury opada. W tej chwili, czyli jakieś 3 miesiące od ostatniego użycia pokazuje o jakieś +10 stopni za dużo. Nic mi nie było wiadomo o stosowaniu jakiejś koszulki, cokolwiek to oznacza. Sonda dawno wyschła sama, nic już jej chyba nie pomoże. Myślę o kupnie innego egzemplarza.
Mark33 - jak to zrobiłeś?Last edited by Pendragon; 2012-01-15, 23:14.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tpr Wyświetlenie odpowiedziChodzi o wyciągnięcie czujnika z tego bolca. Dobrze to rozumuję?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTeż tak miałem, z czasem wskazanie temperatury opada. W tej chwili, czyli jakieś 3 miesiące od ostatniego użycia pokazuje o jakieś +10 stopni za dużo. Nic mi nie było wiadomo o stosowaniu jakiejś koszulki, cokolwiek to oznacza. Sonda dawno wyschła sama, nic już jej chyba nie pomoże.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tpr Wyświetlenie odpowiedziZaraz po wysuszeniu termometr zaczął wskazywać poprawne wartości
I jeszcze pytanie. Czy ktoś zamieniał ten metalowy bolec na coś lepiej przewodzącego temperaturę?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziNie ma takiej potrzeby, opóźnienia odczytu biorą się ze zbyt płytkiego osadzenia czujnika w sondzie, tak było u mnie jak dopchałem do końca problem ustąpił.
Comment
-
-
No to uszkodziłem czujnik, trudno. Już zamówiłem następny egzemplarz (20 zł plus transport).
tpr - daj znać jak toto uszczelniłeś. A te koszulki to pewnie dostanę w każdym sklepie elektronicznym?
A może by tak zastosować srebrną taśmę izolacyjną?Last edited by Pendragon; 2012-01-16, 15:25.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tpr Wyświetlenie odpowiedziZaraz po wysuszeniu termometr zaczął wskazywać poprawne wartości
I jeszcze pytanie. Czy ktoś zamieniał ten metalowy bolec na coś lepiej przewodzącego temperaturę?
Oba przerobiłem tak:
Comment
-
Comment