Kadź z KEGa (podziękowanie dla Forumowiczów)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomaszkow
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.05
    • 2

    Kadź z KEGa (podziękowanie dla Forumowiczów)

    Witam Szanownych Forumowiczów!

    Post ten dedykuję wszystkim uczestnikom Forum w podziękowaniu za to co na nim wypisujecie. Dzięki Wam udało mi się swego czasu "zbudować" mój sprzęt i uwarzyć w nim co nie co.

    Gotowanie w KEGu było o wiele przyjemniejsze niż w garnku, a gdyby nie Wy pewnie nie wpadłbym na to, żeby gotować w beczce.
    Dlatego zanim wskutek protestów żony pozbędę się w drodze licytacji mojej kochanej kadzi (i reszty sprzętu) to chociaż raz się odezwę (do tej pory nie miałem potrzeby - to ja się od Was się uczyłem) i wrzucę fotkę.

    Fajnie było. Dzięki.
    Attached Files
  • Infam
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.05
    • 715

    #2
    To napisz coś więcej (oprócz szczegółów w profilu, rzecz jasna :-)
    Co to za denko, jakieś szpary tam są.
    Wnoszę, że w beczce zacierasz, filtrujesz (WC wężyk?), filtrat do garnków i po umyciu KEGa warzysz w rzeczonym?
    "Dużo to nie znaczy Dobrze
    Dobrze znaczy dużo"

    Comment

    • tomaszkow
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.05
      • 2

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
      Co to za denko, jakieś szpary tam są.
      Nie ma.

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
      Wnoszę, że w beczce zacierasz, filtrujesz (WC wężyk?) (...)
      Filtruję przelewając całość przez nylonowy worek.

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
      (...) filtrat do garnków (...)
      Do drugiej beczki.

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
      (...) i po umyciu KEGa warzysz w rzeczonym?
      Tak prawie. Chmielę w tej drugiej, a po gotowaniu przelewam przez worek z tkaniny celem pozbycia się błota/osadów. Całość wraca do rzeczonej beczki, gdzie po schłodzeniu staje się żertwą dla drożdży.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X