Pompa do piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #31
    No to mnie namówiliści - odpuszczam... Na razie przynajmniej...

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
      No to mnie namówiliści - odpuszczam... Na razie przynajmniej...
      dlaczego ?
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

        #33
        Z powodów kosztowo-czasowo-lokalowo-skomplikowanych...
        Na razie zawalę te 40 skrzynek co mam w piwnicy (no pustych ze 20, ale pracuję nad tym )- potem się pomyśli. Myślę, że wrócę do pomysłu Pepsi-kegów za rok...

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          #34
          rolbar przydaje sie tylko podczas imprezy dla własnego użytki jest nie ekonomiczny
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
            Z powodów kosztowo-czasowo-lokalowo-skomplikowanych...
            Na razie zawalę te 40 skrzynek co mam w piwnicy (no pustych ze 20, ale pracuję nad tym )- potem się pomyśli. Myślę, że wrócę do pomysłu Pepsi-kegów za rok...
            Powiem tak, własne piwo z beczki to jest niesamowita sprawa. Raz wrażenie jakie robisz na gościach, dwa - lejesz ile chcesz, trzy IMO i nie tylko lepszy smak, ładniejsza piana. No a przyjemność nalania sobie kufelka czy szklaneczki własnego piwa z kranu - bezcenne. Masz ochotę na 0,3L lejesz 0,3L. Trudniej nalać idealnie klarowne, ale jednak przeciętnie piwo jest klarowniejsze niż butelkowe wlane z osadem.
            Ja zrobiłem sobie kegerator z lodówki. Jeżeli masz możliwość wejść w posiadanie takowej na jakichś atrakcyjnych warunkach to jest zdecydowanie najlepsze rozwiązanie z tego względu, ze cały keg, wężyki, złączki itd jest non stop chłodzony - znakomicie wydłuża to trwałość piwa. Po drugie bierze to zdecydowanie mniej prądu niż schładzarka, która chodziłaby non stop.
            blog.kopyra.com

            Comment

            • przemo70
              † 1970-2019 Piwosz w Raju
              • 2007.05
              • 1501

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Powiem tak, własne piwo z beczki to jest niesamowita sprawa. Raz wrażenie jakie robisz na gościach, dwa - lejesz ile chcesz, trzy IMO i nie tylko lepszy smak, ładniejsza piana. No a przyjemność nalania sobie kufelka czy szklaneczki własnego piwa z kranu - bezcenne. Masz ochotę na 0,3L lejesz 0,3L. Trudniej nalać idealnie klarowne, ale jednak przeciętnie piwo jest klarowniejsze niż butelkowe wlane z osadem.
              Ja zrobiłem sobie kegerator z lodówki. Jeżeli masz możliwość wejść w posiadanie takowej na jakichś atrakcyjnych warunkach to jest zdecydowanie najlepsze rozwiązanie z tego względu, ze cały keg, wężyki, złączki itd jest non stop chłodzony - znakomicie wydłuża to trwałość piwa. Po drugie bierze to zdecydowanie mniej prądu niż schładzarka, która chodziłaby non stop.
              Wszystko prawda oprócz tego że schładzarka działa non stop.Tzw. sucha schładzarka działa tak jak lodówka kiedy osiągnie nastawioną temp wyłancza się, nalejesz 0,5l piwa i się załączy tak na jakieś 0,5 min i znowu cisza, czyba że ostro nasiąkasz wtedy załancza się częściej lub też działa non stop Wszystko zależy od nastawionej temp. chłodzenia, temp. w pomieszczeniu lub w plenerze itd
              Save water, drink beer ...

              http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                Wszystko prawda oprócz tego że schładzarka działa non stop.Tzw. sucha schładzarka działa tak jak lodówka kiedy osiągnie nastawioną temp wyłancza się, nalejesz 0,5l piwa i się załączy tak na jakieś 0,5 min i znowu cisza, czyba że ostro nasiąkasz wtedy załancza się częściej lub też działa non stop Wszystko zależy od nastawionej temp. chłodzenia, temp. w pomieszczeniu lub w plenerze itd
                A taka normalnie używana w barach, do której się zalewa wodę, która tworzy bank lodowy to jest sucha czy jakaś inna? No bo te barowe to na pewno nie mają izolacji porównywalnej z lodówką, więc i straty temp. będą IMO większe.
                Last edited by kopyr; 2009-10-22, 12:20.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  A taka normalnie używana w barach, do której się zalewa wodę, która tworzy bank lodowy to jest sucha czy jakaś inna?.
                  jak zalewana to mokra
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • przemo70
                    † 1970-2019 Piwosz w Raju
                    • 2007.05
                    • 1501

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    A taka normalnie używana w barach, do której się zalewa wodę, która tworzy bank lodowy to jest sucha czy jakaś inna? No bo te barowe to na pewno nie mają izolacji porównywalnej z lodówką, więc i straty temp. będą IMO większe.
                    Tak jak anteks napisał te zalewane wodą to tzw. mokre Wszystko zależy w jaki sposób używasz, jaka jest potrzebna wydajność schładzarki itd, dlatego dla mnie najlepszą schładzarką jest ta którą ja posiadam czyli tzw sucha,małe gabaryty do przewozu w bagażniku każdego auta idealna, choć anteks ma mokrą ale też o małych gabarytach i się dobrze sprawdza, na giełdzie w Grodzisku śmigały obie aż miło
                    Save water, drink beer ...

                    http://www.parowozy.com.pl/
                    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                    Comment

                    • kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tak jak anteks napisał te zalewane wodą to tzw. mokre Wszystko zależy w jaki sposób używasz, jaka jest potrzebna wydajność schładzarki itd, dlatego dla mnie najlepszą schładzarką jest ta którą ja posiadam czyli tzw sucha,małe gabaryty do przewozu w bagażniku każdego auta idealna, choć anteks ma mokrą ale też o małych gabarytach i się dobrze sprawdza, na giełdzie w Grodzisku śmigały obie aż miło
                      No więc pisząc o tym, że kegerator bierze mniej prądu niż schładzarka miałem na myśli schładzarkę mokrą, która jest włączona non stop, żeby można się napić piwa kiedy przyjdzie ochota. Na wyjazdy w plener czy np. giełdę w Grodzisku , oczywiście praktyczniejsza jest schładzarka niż kegerator. W domu odwrotnie.
                      blog.kopyra.com

                      Comment

                      • Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

                        #41
                        Zależy od obrotu. W lokalu o małym obrocie kegerator jest lepszy. Zawsze lepiej trzymać zimne piwo niż ciepłe i schładzać je w przepływie. Nie tylko finansowo.

                        W ciepłej beczce piwo się psuje szybiej, co z tego, że je schłodzisz w drodze do szklanki. dltego w dobrych lokalach trzyma się beczki w zimnych piwnicach. Nie trzeba wtedy schładzarki w ogóle.

                        Comment

                        • przemo70
                          † 1970-2019 Piwosz w Raju
                          • 2007.05
                          • 1501

                          #42
                          Kopyr i Krzysiu zgadzam się z Wami, fajnie jest mieć i kegerator i schładzarkę w zależności od sytuacji albo miejsca
                          Save water, drink beer ...

                          http://www.parowozy.com.pl/
                          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                          Comment

                          • SetkaPub
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2011.04
                            • 122

                            #43
                            Hej jest sprawa wiecie może gdzie kupić pompę w stylu angielskim? Na razie allegro jest puste może ktoś z was ma do odsprzedania?
                            Ponad 300 piw butelkowych, 10 piw lanych, chłodnia na kegi!
                            Zapraszamy! Poznań, św. Marcin 8
                            http://www.setkapub.pl
                            http://www.facebook.com/setkapub

                            Comment

                            • tomolek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 1752

                              #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SetkaPub Wyświetlenie odpowiedzi
                              Hej jest sprawa wiecie może gdzie kupić pompę w stylu angielskim? Na razie allegro jest puste może ktoś z was ma do odsprzedania?
                              Spróbuj angielskiego ebaya. Swoją drogą ciekawe ile w Polsce jest takich pomp, poza Omertą?
                              www.ohbeautifulbeer.com

                              www.mateuszdrozdowski.pl

                              „Kwaśny Edi herbu Koreb

                              Comment

                              • SetkaPub
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2011.04
                                • 122

                                #45
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                                Spróbuj angielskiego ebaya. Swoją drogą ciekawe ile w Polsce jest takich pomp, poza Omertą?
                                Dzięki za pomoc myślę że tak właśnie zrobimy. No i mam nadzieje że już niedługo Omerta będzie jedyną knajpą z pompami. Na szczęście my w Poznaniu Oni w Krakowie zapowiada się raczej miłą znajomość niż konkurencja
                                Ponad 300 piw butelkowych, 10 piw lanych, chłodnia na kegi!
                                Zapraszamy! Poznań, św. Marcin 8
                                http://www.setkapub.pl
                                http://www.facebook.com/setkapub

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X