Gar aluminiowy, zacierno-warzelny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • keto
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.07
    • 388

Ja sobie dałem spokój z tym garem, aktulanie poszukuję czegoś innego.
    Pozdrawiam
    Artur

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anjinsan Wyświetlenie odpowiedzi
      w zbiorowym żywieniu najczęściej widziałem takie gary - czyli co społeczeństwo jest regularnie trute? - nie sądzę
      ...a trujący chlor dodawany w wodociągach, a pestycydy "dodawane" do owoców i warzyw, a szkodliwe substancje smoliste, kofeina, nikotyna???? etc ect... O tym słyszałeś?

Szkodliwość związków aluminium przegrywa z wygodą użytkowania lekkiego gara. Coś za coś...
      Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2009-12-15, 13:55.

Comment

• mareks
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.05
        • 1939

Problem w tym, że brzeczka reaguje z aluminium i to może powodować niepożądane posmaki w piwie.

Comment

• anjinsan
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.05
          • 63

...a trujący chlor dodawany w wodociągach, a pestycydy "dodawane" do owoców i warzyw, a szkodliwe substancje smoliste, kofeina, nikotyna???? etc ect... O tym słyszałeś?
          i trafiłeś w dziesiątkę, tym bardziej się nie przejmuję

a posmak i tak wychodzi z reguły za każdym razem inny, to ja nawet nie zauważę różnicy może jeszcze za mało warek za mną by uzyskać 100% powtarzalność.

wniosek jest taki że trzeba dużo pić takiego piwa by "wypłukać" szkodliwe substancje

Comment

Przetwarzanie...
          X