Słód wydaje mi się zmielony za drobno. Chyba też łuska jest zbyt mocno zniszczona. Czy to jest maksymalna grubość mielenia, czy można grubiej? Ale może się mylę,bo może źle widzę z tych zdjęć
Wydaje mi się żę nei mieli za drobno. Miałem do porównania monachijski zmielony przez BA, którego też użyłem do dzisiejszego piwa. wyszło mi z 5kg pilżnieńskiego i 0,5kg monach. = 31,5 litra dobrze nachmielonej brzeczki 13 Blg. Więc myślę że wydajność jest OK. Jest git. Nie tylko ja ale i moja Luba jesteśmy zadowoleni. On ateż jest członkiem domowego browaru...
Buli
Briwar "Bul & Dżul"
Michał-BULI-Nowak
I said firmly "NO" for any alcohol... but it doesn't listen me :) and I am happy with it :)
Rzeczywiście wydajnośc imponująca, wręcz zbliża się do granicy niewiarygodności
Od 3 warek licze wydajność. Wychodzi mi zwykle 79% wg Beer Smitha... Oczywiście to wydajność przed zadaniem drożdży. Potem trochę spada przed butelkowaniem... do 76% na gotowo...
Michał-BULI-Nowak
I said firmly "NO" for any alcohol... but it doesn't listen me :) and I am happy with it :)
Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
Kilkanaście kilometrów...
Hej,
jako kibic TSW z prawie 50-letnim stażem, a zarazem kolekcjoner, zwracam się do P.T. Kolegów z apelem następującym: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, ma i chce odstąpić kapsle ze zdjęć, niech da znać! Mam ok. 25 tych kapsli z różnymi napisami wewnątrz, ale pewnie było ich...
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
Piwo Jasne 4,2% alk, 12,5 % extraktu zrobione specjalnie dla sieci sklepów piwnych z Biszkeku o tej samej nazwie IcebeerG. Piwa z browaru Bemer udało nam się dostać tylko w wersji lanej do peta w popularnych na wschodzie specjalnych punktach. Sklep IcebeerG położony w dzielnicy niedaleko browaru...
Dzisiaj natknąłem się w jednym z lokalnych sklepów w W. Brytani na polską dziwnie wyglądającą "PERŁĘ Chmielową". Zwracam sie z pytaniem czy to jest podróbka czy oryginał? Nigdzie w internecie nie mogłem znaleźć identycznej puszki. Logo ma inną budowę, znaczenia...
Comment