mielarka do kawy...
Collapse
X
-
mielarka do kawy...
Tagi: brak
-
-
Nie nada się.
Nie mów, że we Wrocku nie można znaleźć piwowara, który by nie ześrutował ci słodu?Last edited by jacer; 2009-12-04, 17:08.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie nada się.
Nie mów, że we Wrocku nie można znaleźć piwowara, który by nie ześrutował ci słodu?
Comment
-
-
Nada się!
odkrecasz od deski, zdejmujesz porcelanę - zamiast niej zasobnik, np.: z PET-a z odciętym dnem - przykręcasz do boku jakiegoś stołu, zamiast korby -wiertarka, pod wylot miska z osłonką (z jakiejś folii, żeby śruta nie fruwała). Ustawić żarna na żądaną odległość i można osiągnąć wydajność 7-8 kg na godzinę. Jak dla mnie super urzadzenie!fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
Pokombinuje, kupie słód. porównam sobie co wychodzi w konfrontacji ze śrutą porkerta.
Na porkerta stać mnie było do poniedziałku, niestety status społeczny i ekonomiczny może ulec zmianie, jak widać bardzo szybko.
A jak jest i się nada to chyba tylko się cieszyć.
Dam znać co wyszło.
Comment
-
-
przystawka
Trochę odświeżam temat, nie chce dublować.
Jakiś czas temu nabyliśmy drogą udanego prezentu elektryczną maszynkę do mięsa Zelmer.
Znalazłem dość ciekawą przystawkę:
CzesciAGD.pl ➤ Młynek żarnowy (9866000) (17004678) w atrakcyjnej Cenie ✔️ Szybka wysyłka ✔️ Fachowe porady ⭐ Kup!
Teraz pytanie, czy ktoś tego kiedyś używał i czy może się to to nadać ?
Co prawda nie będzie to nigdy prawdziwy śrutownik, ale ... uprądowiony i zmechanizowany
Pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maroxan Wyświetlenie odpowiedzi
Dziękuję i pozdrawiam.
Comment
-
Comment