Fajna i prosta instalacja, ciekawe rozwiązanie mieszania i grzania.
RIMS z USA
Collapse
X
-
Trochę nie na temat ale nie mogę się powstrzymać.
Zawsze uważałem, że browar to nie szpital ale to co ten koleś robi jest naprawdę odważne. Zwróćcie uwagę jak gęstwę zadał...
A ja się bawię, wyparzona łyżka, wyparzony słoik, wyparzony termometr - i po co to wszystko? Hmm.Ostatnia zmiana dokonana przez korbicz; 2009-12-30, 12:36.
Related Topics
Collapse
-
Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.
Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić
Nas gugielmapki...-
Channel: Dolnośląskie
2024-10-28, 22:31 -
-
Wahałem się długo, czy rozpocząć ten wątek gdyż żaden ze mnie fachowiec ani znawca tematu. Ale że zamiar mam mocny i rozpoczynam budowę RIMS'a i chciałbym poddać publicznej dyskusji moje plany oraz rozwiązania. Jeśli nawet nie wzbudze zainteresowania niech to będzie "dziennik budowy"....
-
Channel: Sprzęt
-
-
Noszę się z planami budowy czegoś co nazywają RIMS.
Namiętnie przeglądam strony i widzę że będę zmuszony kupić pompę w USA.
Czy ktoś może sprowadzał taką część ?
A może ma pompe i chciałby ją sprzedać ?
Albo może jest więcej chętnych coby koszty...-
-
-
Witam po dluzszej przerwie.
Robie takiego malego RIMSa: dwa kegi,jeden zacierny w drugim podgrzewanie i warzenie.
Zastanawiam się gdzie umiejscowic czujnik podajacy temperature do termostatu w trakcie zacierania?
Czy wazniejsza jest temperatura zacieru czy moze zadkiej...-
-
-
W LIDL'u są do kupienia pompy ze stali nierdzewnej po 199 złotych za sztukę . Co prawda nie mają certyfikatu dla spożywki (typ pompy ogrodowej), ale sądząc po materiale z którego są zrobione być może nadawałyby się do przepompowywania brzeczki lub gotowego piwa? Co myślicie o tym?
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment