tu jest coś o podłączaniu silników od pralek
Reanimacja śrutownika
Collapse
X
-
Nie chcę mnożyć wątków więc podpinam się tu.
Otóż zakupiłem Porkerta 150 jeszcze Made in Czechoslovakia. Chociaż wizualnie nie prezentował się na początku zbyt dobrze, to po wstępnym czyszczeniu jest nieźle. Mam jednak kilka pytań:
-czy wnętrze a także ślimaka tylko dokładnie wyczyścić czy ściągnąć naniesioną na żeliwo uszkodzoną powłokę?
-czy wizualnie stan żaren jest na tyle ok, że ze śrutowaniem nie będzie problemów?
-ma ktoś podobne ustrojstwo do tego i czy pasują tu żarna z Browamatora do jego późniejszej wersji?„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Ja wszystko wyczyściłem wiertarką i szczotką drucianą. Farba która była na ślimaku została usunięta. Nic nie malowałem w środku.
Tarcze nie są fatalne i powinny jeszcze spełniać swoją funkcję. Moje były w gorszym stanie a ześrutowały już chyba ze 160 kg słodu i pszenicy niesłodowanej. Na łuskę nie narzekam a filtracja przebiega bez problemu na oplocie wężyka, na ponacinanej rurce miedzianej i teraz na fałszywym dnie.
Do mojego śrutownika teoretycznie tarcze z Porkerta powinny pasować (mają tą samą średnicę i ten sam rozstaw śrub).Comment
Related Topics
Collapse
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...-
Channel: Czechy
-
-
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
-
Channel: Śląskie
-
-
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment