Do tej pory spotkałem się z jedną nieszczelną na jakieś 30 sztuk, ale im dłużej zajmuje się browarnictwem to i butelek mi przybywa - będę rezygnował z tych z gwintem.
Butelki - jakie dobre ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika corrado Wyświetlenie odpowiedziale nawet sie nie nadaja jak poprostu zakrece butelke kapslem od tej butelki bez uzycia kapslownicy??Last edited by Qbric; 2010-11-23, 15:39.Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika corrado Wyświetlenie odpowiedziale nawet sie nie nadaja jak poprostu zakrece butelke kapslem od tej butelki bez uzycia kapslownicy??Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Hmmm dokładniej chodzi mi o takie butelki :
Comment
-
-
Kasztelan w bezzwrotnych?
Rasle - to są butelki z krótkim kołnierzem, kapslownice zazwyczaj mają z nimi problem. Najlepsze są butelki NRW oraz Euro.
Akurat wypukłość nie ma tu nic do rzeczy, liczy się kołnierz, czyli fragment pod kapslem.Last edited by Pendragon; 2011-07-28, 21:27.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A ja doszedłem do wniosku, że wszelkie powszechnie zwrotne oddaje do sklepów, bo i tak Greta się na nich wykrzacza, a bezzwrotne (w większości sklepów) typu NRW, euro czy steine, używam do własnego piwa. I tylko bezzwrotne cienkościenne NRW lądują w śmieciach. Miałem zamiar się nawet na nie przerzucić, ale szybko mi to przeszło, gdy mi Gościszewo strzeliło w Tesco.Last edited by Pendragon; 2011-07-28, 21:35.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ok, teraz już wszystko wiem. Początkowo nie mogłem sobie poradzić z określeniem i odróżnieniem butelek Euro, NRV ale dzięki Wam i http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=77610 wszystko wiem
Dziękuje za pomoc
Pendragon, to według Ciebie jakie butelki są najlepsze? Chodzi mi o konkretne marki piwa.Last edited by Rasle; 2011-07-28, 21:38.
Comment
-
Comment