Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie z czego jest zrobiona tarcza mieląca w Porkercie. Czy to jest kamień, czy metal. Czy może coś jeszcze innego? I jak się go konserwuje? Wie może ktoś??? Zamierzam zakupić, ale nie wiem gdzie są najlepsze ceny aby sobie go sprawić, i czy trzeba co jakiś czas wymieniać tarczę mielącą bo się zużywa?
Porkert a konserwacja
Collapse
X
-
Metal, konserwuje się tak samo jak każdą inną maszynkę do mięsaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Comment
-
Swojego Porkerta tylko raz myłem i po myciu zaczeła pojawiać się korozja, było sporo pracy z jej usunięciem. Od tamtej pory śrutownik po użyciu jedynie wycieram suchą szmatką i przetrzymuję go w suchym miejscu bez konserwacji - zero korozji. Jeżeli ktoś decyduje się na mycie śrutownika, należy go dokładnie wysuszyć po myciu i natrzeć jakimś tłuszczem (przed śrutoweaniem tłuszcz musi być usunięty).Comment
-
dzięki za radę
Dzięki za radę. dla mnie osobiście najważniejsze to fakt że część śrutująca jest metalowa. Oznacza to że nie będę się musiał zastanawiać nad wymianą jakieś części bo się zużywa. A co do konserwacji(korozji) jakoś sobie poradzę.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Ja też go nidy nie myję. Stawiam w suchym miejscu i wszystko.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.Comment
-
A to się myje ???
Ja tylko raz myłem jak na bawełnianym rękawie pojawiła się pleśń z wilgoci, po umyciu wytarłem i do dziś jest przykręcony do stołu !!!Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
Beniamin FranklinComment
-
Brewfermowy przypływa z Ameryki Południowej to i jest droższy, zasada działania ta sama co Porkerta, tyle że w porkertowej fabryce póki co hula wiatr.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Related Topics
Collapse
-
Browar spod Pilzna, którego właścicielem jest Amerykanin Chris Baerwaldt warzy już ponad 10 lat!
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...F%C5%99%C3%A1k
Dużo dobrego słyszałem...-
Channel: Czechy
-
-
-
-
Ekstrakt: nie podano. Alkohol: 8 %.
Imperial Stout
Kolor: Bardzo ciemny brąz, widoczne lekkie zmętnienie.
Piana: Brązowa, niemal wyłącznie drobnopęcherzykowa. Niewielki kożuch powoli się redukuje, tworząc przy tym piękne kształty na tafli.
Zapach: Intensywny, prym...-
Channel: Włochy
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment