Szklana chłodnica przeciwbieżna z alleg...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • misiu36100
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.07
    • 36

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika misiu36100 Wyświetlenie odpowiedzi
    Mam kega 50L chce wykonać chłodnice pytanie ile mb mam kupić rury miedzianej.
    Pytanie ile mam kupić ?.

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

Pytanie ile mam kupić ?.
      Kupowanie saszetki drożdży płynnych na jedną warkę to rozrzutność
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• master_luki
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2002.02
        • 154

Pytanie ile mam kupić ?.
        Myślę że 50 mb. miedzianej rury o przekroju 22 mm, powinno Ci wystarczyć.Tylko nie wiem do czego.Do chłodzenia kega czy do chłodzenia brzęczki.

Comment

• misiu36100
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.07
          • 36

Mnie chodzi o rure miedzianą na chłodnice zanurzeniową ile mb mam kupić dodam że ta chłodnica będzie do kega 50L.
          Last edited by misiu36100; 2011-01-03, 19:30.

Comment

• fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

Pytanie ile mam kupić ?.
            To jest temat w którym należało zadać to pytanie. Odpowiedź też zapewne tu już jest.
            Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• misiu36100
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2007.07
              • 36

Mnie chodzi o rure miedzianą na chłodnice zanurzeniową ile mb mam kupić dodam że ta chłodnica będzie do kega 50L.
              Na co komu do kega 50 mb żarty sobie stroicie.

Comment

• master_luki
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2002.02
                • 154

Na reszcie piszesz od rzeczy.Daj sobie spokój z miedzią.Kolega wesoły oferuje bardzo dobre i w korzystnej cenie chłodnice zanurzeniowe z nierdzewki.Napisz do niego na PW na pewno się dogadasz.

Comment

• misiu36100
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.07
                  • 36

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika master_luki Wyświetlenie odpowiedzi
                  Na reszcie piszesz od rzeczy.Daj sobie spokój z miedzią.Kolega wesoły oferuje bardzo dobre i w korzystnej cenie chłodnice zanurzeniowe z nierdzewki.Napisz do niego na PW na pewno się dogadasz.
                  Wyszukiwarka wpisuje wesoły i żadnych wyników jak mam znaleść tego wesołego .

Comment

• fidoangel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛
                    • 2005.07
                    • 3489

Na górze po prawej wśród ikonek jest ikonka "Lista Użytkowników"
                    Last edited by fidoangel; 2011-01-03, 20:02.
                    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Stasiek
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2007.02
                      • 609

Wyszukiwarka wpisuje wesoły i żadnych wyników jak mam znaleść tego wesołego .
                      Bo to jest Wesoly, a nie Wesoły. Ale nie jestem pewien czy ma jeszcze chłodnice...

Comment

• anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

O co ci biega ?.

tu była oferta Rafała
                        Mniej książków więcej piwa

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

W szkole podstawowej uczą wzoru na obwód okręgu. Można wykorzystać ten wzór, to nie boli.

Comment

• wogosz
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.12
                            • 1007

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Misiu36100
                            Na co komu do kega 50 mb żarty sobie stroicie.
                            Chłopie wysil się choć trochę i policz sobie sam. Trudno żeby inni użytkownicy forum decydowali za Ciebie jakiej ma być średnicy Twoja chłodnica i ile ma mieć zwojów. Ja taką chłodnicę sobie zrobiłem i użyłem rurki miedzianej o średnicy 8mm. Pamiętaj, że oprócz wymiarów kega, ważne są jeszcze wymiary gara do gotowania brzeczki, bo w nim dezynfekujesz chłodnicę przed użyciem.
                            I po raz kolejny apeluję o wypełnienie swojego profilu. Przez 3,5 roku nie potrafiłeś się przedstawić na forum, a wymaga tego grzeczność, więc się nie oburzaj że ktoś żarty sobie robi. Według mnie żarty z nas robisz sobie Ty, nie potrafiąc sobie obliczyć długości rurki do chłodnicy.

Comment

Przetwarzanie...
                            X