Ja robiłem tak ze zalewałem pojemnik roztworem NaOH do pełna i zazwyczaj na następny wekkend był już odmoczony.
Niestety nie mam możliwości trzymania balonu z sodą przez tydzień w wannie. Podobnie butelek. Jak ktoś robi piwo na działce, lub w przystosowanej piwnicy w swoim domu, to ma sporo miejsca i nikomu nie przeszkadza. Niestety ja to robię w mieszkaniu i muszę mieć wzgląd na resztę domowników. I jeszcze jedno: jak robisz to na ciepło zużywasz znacznie mniej sody.
Oczywiście masz rację, wszystko zależy od miejsca i czasu którym dysponujemy. chciałem tylko moim wcześniejszym postem zaznaczyć że jest tez droga "na zimno"
anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Hospůdka u Kellerů jest firmowym lokalem browaru Olbrev i niestety znajduje się tuż przy głównej drodze. Z racji soboty i mniejszego ruchu mogliśmy cieszyć się smakiem pysznych piwek siedząc w przed barowym ogródku. Elewacja budynku oraz środek lokalu został ładnie odnowiony, jest nawet...
Koledzy już dawno napomykali o tym browarze, ale dość chaotycznie w różnych miejscach .
Na wyspie Uznam, w zasadzie w środku niczego, mieści się browar, restauracja i palarnia kawy.
Nie podaję szczegółów dojazdu, bo w dobie wszechobecnej nawigacji wydaje się to bez sensu....
Comment