Witam!
Planuje cichą fermentację odbyć w dość dużym balonie. Był on parę lat nie używany i dlatego planuję go porządnie umyć i zdezynfekować. Szczotką trudno dostać we wszystkie miejsca dlatego pomyślałem że użyje tego środku: http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/produkty/753 . Moje obawy dotyczą tego, czy moje piwo nie "przesiąknie" zapachem i smakiem chloru zawartego w tym produkcie. Macie podobne doświadczenia? Ktoś z Was używał tego środka? Polecacie inny środek czyszczący?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Planuje cichą fermentację odbyć w dość dużym balonie. Był on parę lat nie używany i dlatego planuję go porządnie umyć i zdezynfekować. Szczotką trudno dostać we wszystkie miejsca dlatego pomyślałem że użyje tego środku: http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/produkty/753 . Moje obawy dotyczą tego, czy moje piwo nie "przesiąknie" zapachem i smakiem chloru zawartego w tym produkcie. Macie podobne doświadczenia? Ktoś z Was używał tego środka? Polecacie inny środek czyszczący?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Comment