Kuchenka indukcyjna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cjhouse
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.05
    • 17

Kuchenka indukcyjna

Witam

Jak w temacie,warzy ktos na tym wynalazku?na allegro mozna kupic za 100 pare zl taką kuchenke,wiem że napiszecie mi,kup se taboret gazowy i będzie git.Moja dziew..pracuje jako kucharz i na takiej kuchence(niewiem jaka dokladnie)kupiona za 130zl stawiaja gar 50l i gotują w nim zupe.Wiec mysle że 30l niebędzie problemu.Ale teraz jak to jest z energią ile takie coś pobiera prądu,taniej czy drożej jak butla 11kg do taboretu.Wyczytalem na innych postach że taka butla wystarcza wam na 8 do 10 warek 25l.Śie kurna rozpisalem.Z GÓRY DZIEKI ZA POMOC.
    Last edited by cjhouse; 2011-07-05, 12:41.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

Zapytaj dziewczyny ilu watowa i sobie policz
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• kony
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.08
      • 1701

Sam jestem ciekawy czy taka kuchenka by się sprawdziła i jak wypadłaby w porównaniu z taboretem gazowym. W kwestii wygody taboret nie ma szans. Zastanawia mnie tylko fakt, że wersja "gastro" takiej kuchenki kosztuje od 2.500 w górę w zależności od mocy a tutaj mamy wersję 2kW już za stówkę. Strach to włączać, żeby lodówki od sąsiada nie przyciągnęło

Comment

• wogosz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.12
        • 1007

Koleżanka Edziapa w wątku http://www.browar.biz/forum/showthre...ukcyjna&page=2 zaczynała od kuchenki indukcyjnej, ale nie była zadowolona.
        Jednak kolega Piotry w wątku http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=indukcyjna pisze że taka kuchenka jest OK tylko garnek musi mieć grube dno.

Comment

• cjhouse
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.05
          • 17

Ja to chyba skikne kiedy w Zakopane i se kurna zobacze jak to na tym wynalazku gotują,a z tego co mi laska gadała to ze maja tą kuchenke już dośc dlugo,niebylo zadnego problemu z nią i wogule.

Comment

• AndrewZG
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.08
            • 261

Witam.
            Przymierzam się również do zakupu kuchenki indukcyjnej, ale mam wątpliwości w kwestii jej wymiarów. Wszystkie powszechnie dostępne typy takowych kuchenek mają pole grzejne o średnicy max 30cm, a 25-30 litrowy garnek to praktycznie zawsze minimum 34cm średnicy.
            Czy fakt, że garnek będzie szerszy nie wpływa jakoś na skuteczność grzania?
            Czy ma ktoś konkretne doświadczenia w tym temacie (używa takiego zestawu)? Jeśli tak proszę o bliższe informacje - takie jak np. czas zagotowania 20 litrów, szybkość reakcji elementu grzejnego itp.
            Pozdrawiam.

Comment

Przetwarzanie...
            X