Śrutownik do słodu i mąki na chleb

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bulipunk
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.11
    • 94

Ja piekę chleb i mielę słód.

Cena mojego młynka była dość duża. Składa się na nią młynek-przystawka i napęd właściwy - mikser, a raczej robot. Ale żona zażyczyła sobie, zebraliśmy się i przyleciał do nas ze Stanów w dużo bardziej przystępnej cenie niż w polskich sklepach.

Młynek był w temacie:

Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.

Na najgrubszym "biegu" (parz nastawia pokrętła) miele słód - jak na zdjęciach (niektórzy uważają że za drobno itd. ale jakoś nie widzę problemu. Filtruje się bez żadnych niespodzianek).

Mąka natomiast jest idealna! Można regulować grubość mielenia a jak chcesz biała i bez otrembów to przez sitko!
    Chlebek zrobiony na niej jest naprawdę pyszny i pożywny. Załatwiłem od kolegi 20kg pszenicy i 20 żyta zaraz po żniwach i mam spokój. Kiepskie w tym roku były więc mąka będzie droga. Na pewno nie tak żeby się mikser zwrócił ale może się zamortyzuje

Buli
    Michał-BULI-Nowak

I said firmly "NO" for any alcohol... but it doesn't listen me :) and I am happy with it :)

Comment

Przetwarzanie...
    X