Oprócz nowego hobby jakim jest warzenie piwa, piekę też chleb. Chciałbym połączyć te dwa procesy na etapie mielenia/śrutowania. Stąd moje pytanie do kolegów posiadających śrutowniki. Chciałbym taki nabyć/zrobić aby śrutować słód, jednocześnie chciałbym go używać do mielenia pszenicy na mąkę.
Czy śrutownik walcowy z regulacją szczeliny między walcami będzie odpowiedni do tych celów, do słodu oczywiście tak ale do mąki? zastanawiam się nad zrobieniem takiego z betonowymi wałkami.
Zależy mi na obniżeniu kosztów ale może lepiej nie kombinować tylko kupić Porkerta, póki jeszcze są dostępne?
Czy śrutownik walcowy z regulacją szczeliny między walcami będzie odpowiedni do tych celów, do słodu oczywiście tak ale do mąki? zastanawiam się nad zrobieniem takiego z betonowymi wałkami.
Zależy mi na obniżeniu kosztów ale może lepiej nie kombinować tylko kupić Porkerta, póki jeszcze są dostępne?
Comment