Pęknięta probówka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• p-malolepszy
    Problem ze starterem z drożdżami Kveik
    p-malolepszy
    Cześć,

potrzebuję pilnej pomocy. Zamierzam uwarzyć za dwa dni piwo na drożdżach Fermentum Mobile Kveik.

Piwo będzie warzone z zestawu surowców, w instrukcji zalecano zrobić starter, co też przed chwilą zrobiłem.

Problem polega na tym, że w momencie...
    2017-01-09, 20:40
  • tpr
    Próbówka pomiarowa do ballomierza
    tpr
    Własnie stłukłem drugą już w ostatnim czasie menzurkę od mojego ballomierza. Czy jest możliwość dostania gdzieś samej próbówki?
    2012-01-19, 14:32
  • corwin
    Pęknięta saszetka Wyeast - co robić?
    corwin
    Witam,

tak się przykładałem do rozgniecenia saszetki z pożywką w torebce Wyeast , że zrobiłem dziurę w torebce. Zaznaczę, że zgodnie z instrukcją nie używałem żadnych narzędzi a jedynie palnąłem dłonią w saszetkę leżącą na stole. Nie mogłem wyczuć pożywki więc...
    2008-04-30, 16:08
  • coder
    Areometry w Leroy-Merlin
    coder
    Nabyłem w markecie Leroy-Merlin areometr Biowinu razem z probówką za 7 zł. Ma przewagę nad moim z BA bo :
    1. Pokazuje prawidłowe wartości
    2. Ma węższą probówkę niż standardowa menzurka, mniej piwa się będzie marnować na pomiar
    2007-03-06, 10:40
  • aramit28
    Sprzedam super zestaw dla amatora piwowarstwa
    aramit28
    Witam
    Mam do sprzedania, z powodu braku czasu na warzenie piwka pełen zestaw warzelniczy w skład którego wchodzi wszystko co jest potrzebne do produkcji tego trunku.
    W skład zestawu wchodzą:
    1.Trzy pojemniki fermentacyjne (33L przeźroczyste z białymi pokrywami) w tym dwa...
    2017-07-02, 21:02
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...