Jeśli w aerometrze pękła mi probówka, a pozostała część jest dobra to czy mogę kupić jakąś inną rozmiarem probówkę, czy zestaw musi być taki sam?
Pęknięta probówka
Collapse
X
-
Nada się i inna.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-08-30, 18:29.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
potrzebuję pilnej pomocy. Zamierzam uwarzyć za dwa dni piwo na drożdżach Fermentum Mobile Kveik.
Piwo będzie warzone z zestawu surowców, w instrukcji zalecano zrobić starter, co też przed chwilą zrobiłem.
Problem polega na tym, że w momencie...-
Channel: Kołyska piwowarska
2017-01-09, 20:40 -
-
Własnie stłukłem drugą już w ostatnim czasie menzurkę od mojego ballomierza. Czy jest możliwość dostania gdzieś samej próbówki?
-
Channel: Gdzie dostać...
-
-
Witam,
tak się przykładałem do rozgniecenia saszetki z pożywką w torebce Wyeast , że zrobiłem dziurę w torebce. Zaznaczę, że zgodnie z instrukcją nie używałem żadnych narzędzi a jedynie palnąłem dłonią w saszetkę leżącą na stole. Nie mogłem wyczuć pożywki więc...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Nabyłem w markecie Leroy-Merlin areometr Biowinu razem z probówką za 7 zł. Ma przewagę nad moim z BA bo :
1. Pokazuje prawidłowe wartości
2. Ma węższą probówkę niż standardowa menzurka, mniej piwa się będzie marnować na pomiar-
Channel: Sprzęt
-
-
Witam
Mam do sprzedania, z powodu braku czasu na warzenie piwka pełen zestaw warzelniczy w skład którego wchodzi wszystko co jest potrzebne do produkcji tego trunku.
W skład zestawu wchodzą:
1.Trzy pojemniki fermentacyjne (33L przeźroczyste z białymi pokrywami) w tym dwa...-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment