pompa z brązu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Slawek58
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 3

pompa z brązu

Witam !!
    Drugi raz na forum (20 warek ze słódów w tym dwa kwasy )
    Mam pytanie dotyczące użycia do zacierania i przepompowywania brzeczki pompą Grundfos z brązu. Wiem że skład tego stopu jest różny. W niektórych wypadkach zawiera nawet ołów.
    Czy ktoś z forumowiczów orientuje się czy pompy tego typu go zawierają i jak przedstawia się sprawa kontakyu żywności z brązem ?
    Sławek 58
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

Jeśli chodzi o skład stopu użytego do produkcji pompy to zadzwoń do Grundfosu - na bank mają taką informację w dokumentacji produkcyjnej, pytanie tylko czy zechce się komuś poszukać żeby Ci to podać? Z dopuszczeniem do kontaktu z żywnością powinno być prościej bo to w podstawowym katalogu pewnie jest podane. Tak czy siusiak, zaczął bym od telefonu do Grundfosu.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
      Ahumba
      W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
      2025-02-11, 20:31
    • kaczka116
      Pompa, Brunetka
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-08-31, 14:54
    • fligiert
      Kociołek oneConcept Hopfengott
      fligiert
      Czesc,
      Chciałbym zakupić taki kociołek, zastanawiałem się nad klarsteinem ale w porównaniu z tym oszczędność wynosi £100. Jest to dla mnie sporo. Czy ktoś używa kociołka tej firmy i mógłby mi opisać wady zalety? Czy pompa jest taka ważna czy może zakup kociołka bez pompy dużej...
      2019-05-21, 14:05
    • kaczka116
      Pompa, Rudy Janek
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-04-30, 18:33
    • ART
      Szwecja, Karlskrona, Ronnebygatan 38, The Fox And Anchor
      ART
      Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.

Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...
      2023-10-15, 18:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...