Witam
Było czy nie było
Przedstawiam swój nowy sprzęt w browarze
Chłodnica powstała z 10 m nierdzewnej rurki karbowanej fi 16. Chłodnica zwinięta 2 warstwowo.
link do strony
Chłodnica ma same zalety, wad nie stwierdzono
1 Wydajność
schłodzenie 26 l brzeczki ze 100 stC do 20 stC zajmuje przy średnim przepływie wody
ok 15 min. Przy szybszym przepływie będzie to na pewno poniżej 10 minut. Więc nawet
wymiennik płytowy się chowa.
2 Łatwość wykonania
Zwinięcie chłodnicy nie nastarcza żadnych problemów> rurka jest bardzo plastyczna i
poradzi sobie z nią nawet laik majsterkowy.
Końcówki da się zarobić u sprzedającego. Ja wkleiłem na żywicę nypel 1/2" do
podłączenia pod prysznic a z drugiej strony końcowka na wąż 1/2 cala
3 cena
Za 10 m zapłaciłem niecałe 150 zł. Myślę że na normalną chłodnicę wystarczy 6-7 m.
do przyjęcia
tak więc polecam takie rozwiązanie
przypomniałem sobie
Chłodnica ma 1 wadę - pusta pływa w brzeczce podczas gotowania ale przykrywka rozwiązuje sprawę
i jeszcze foto
Było czy nie było
Przedstawiam swój nowy sprzęt w browarze
Chłodnica powstała z 10 m nierdzewnej rurki karbowanej fi 16. Chłodnica zwinięta 2 warstwowo.
link do strony
Chłodnica ma same zalety, wad nie stwierdzono
1 Wydajność
schłodzenie 26 l brzeczki ze 100 stC do 20 stC zajmuje przy średnim przepływie wody
ok 15 min. Przy szybszym przepływie będzie to na pewno poniżej 10 minut. Więc nawet
wymiennik płytowy się chowa.
2 Łatwość wykonania
Zwinięcie chłodnicy nie nastarcza żadnych problemów> rurka jest bardzo plastyczna i
poradzi sobie z nią nawet laik majsterkowy.
Końcówki da się zarobić u sprzedającego. Ja wkleiłem na żywicę nypel 1/2" do
podłączenia pod prysznic a z drugiej strony końcowka na wąż 1/2 cala
3 cena
Za 10 m zapłaciłem niecałe 150 zł. Myślę że na normalną chłodnicę wystarczy 6-7 m.
do przyjęcia
tak więc polecam takie rozwiązanie
przypomniałem sobie
Chłodnica ma 1 wadę - pusta pływa w brzeczce podczas gotowania ale przykrywka rozwiązuje sprawę
i jeszcze foto
Comment