Przydatny sprzęt dla początkującego
Collapse
X
-
-
Odpowiedz mi na jedno pytanie, po cholerę mam trzymać ześrutowany słód kilka miesięcy? Brak śrutowania daję opcję zmiany receptur, po przemyśleniach.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Zakup śrutownik nie służy oszczędzaniu tylko wygodzie - mam ochotę coś zmienić, to zmieniam nie bojąc się że śrutwa straci na jakości.
Zakup trzeciego fermentatora (a co dopiero dziesiątego!) też nie przynosi żadnych oszczędności (wręcz przeciwnie - zwiększysz wydajność, więc będziesz więcej wydawał na surowce). Odradzasz zakup trzeciego wiadra??Comment
-
Comment
-
Wbrew pozorom jest to jedyne hobby na którym jest się do przodu, bo gdyby człek nawet raczył się przemysłowymi sikaczami, to i tak jesteśmy na zerze. A co dopiero mówić, gdyby nawadniać się podobnymi do tych, które robi piwowar domowy. Mnie nie byłoby na to stać.Comment
-
Kupiłem sobie stojak na butelki i sterylizator do butelek.
Wczoraj uzywalem i jestem z zakupu zadowolony - skraca czas i jest bardzo poreczne.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...-
Channel: Surowce
-
-
Sprzedam 77 szt butelek na własne piwo. Butelki bez etykiet, czyste, odkażone pirosiarczynem potasu.
Odbiór tylko osobisty Kraków - Nowa Huta. Koszt 40zł
Tel. 660 811 0111 Photo-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2022-02-27, 16:05 -
-
Ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/browar-dom...7-IDzr50h.html
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-04-09, 11:45 -
-
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Cześć,
Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.
Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment