mam jeszcze taką, jest taki wybór że nie wiem co wybrać tak naprawdę, na forum wszyscy mówią o pompie od pralki ale nikt prócz Ciebie nie podaje modelu. A który model jest najlepszy w miarę w rozsądnej cenie ?
Klon Speidel Braumeistera - budowa
Collapse
X
-
Podany prze zemnie model pompy do pralki sprawdza się nie tylko u mnie.
@Zbynek z piwo.org też je z powodzeniem stosuje w swoim HERMsie
jedyna wada to brak noża i widelca na plastiku. Mnie jednak to nie przeraża. Najważniejsze że wytwarza odpowiednie ciśnienie.
Co do pompek do cent ogrzewania czy też do wody to są badziewne testowałem kilka sztuk i wszystkie dawały małe ciśnienie. Pompa pralkowa wytwarza 3 razy większe ciśnienie.
@soulfly01
pochwal się swoim browarkiem
Comment
-
-
na razie robię na garze ale kupiłem na złomie garnek ponad 50 litrów za bezcen 30zł i podkusiło mnie aby przejść na warzenie ze słodów. zrobię dzisiaj kilka zdjęć to podeśle na forum. umycie cilit bangiem sprawiło że nowy garnek będzie miał drugie życie
Comment
-
-
Napisz do dziadka on ma konkretną pompę przy swoim sprzęcie, tak jak pisał bnp pompy co nadają się tylko do przepompowania brzeczki przez wymiennikSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
wiem wiem kolumna będzie skrócona będzie mieścić około 11 kg nasypu. kran do wymiany ja tego nie będę osobiście robił tylko mój brat filtr to zamawiam blachę perforowaną kwasówkę lub jak będzie za drogie to siatka z oczkiem 1mm z kwasówki, znalazłem 40 zł za mb. Wszelkie sugestie mile widziane przekaże budowniczemu
Comment
-
-
odpowiem inaczej
objętość gara nie będzie odpowiednia do objętości kosza zasypowego.
w oryginale kosz zasypowy to +- 80% objętości gara
u Ciebie kosz zasypowy będzie niewspółmiernie mały do objętości gara co uniemożliwi wytworzenia złoża fluidyzacyjnego a przez to będą problemy z cyrkulacją oraz zacieraniem.
jeżeli już się przymierzasz do takiego ustrojstwa to nie wyważaj otwartych drzwi
jakie warki planujesz robić, znaczy ile litrowe?
podaj wymiary obecne kosza zasypowego to sprawdzę u siebie i dobierze się odpowiednią objętość.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bnp Wyświetlenie odpowiedziSterownik się pisze ( będzie miał więcej funkcji niż Boleckiego np sterowanie pompą)Życie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bnp Wyświetlenie odpowiedziodpowiem inaczej
objętość gara nie będzie odpowiednia do objętości kosza zasypowego.
w oryginale kosz zasypowy to +- 80% objętości gara
u Ciebie kosz zasypowy będzie niewspółmiernie mały do objętości gara co uniemożliwi wytworzenia złoża fluidyzacyjnego a przez to będą problemy z cyrkulacją oraz zacieraniem.
jeżeli już się przymierzasz do takiego ustrojstwa to nie wyważaj otwartych drzwi
jakie warki planujesz robić, znaczy ile litrowe?
podaj wymiary obecne kosza zasypowego to sprawdzę u siebie i dobierze się odpowiednią objętość.
Wymiary:
gar - 40 średnicy i 40 cm wysokości
Kosz 25 cm średnicy i 39 cm wysokości mogę to jeszcze zamienić na 30 cm średnicy.
chciałem robić warki około 40 litrów.
Comment
-
Comment