nowy kosz, szerszy, prawie na całą średnicę, a grzałki albo w kształcie litery U wygięte tak żeby dolegąły do ścianki garnka, albo takie w dnie i kosz trochę niższy.
nowy kosz, szerszy, prawie na całą średnicę, a grzałki albo w kształcie litery U wygięte tak żeby dolegąły do ścianki garnka, albo takie w dnie i kosz trochę niższy.
czyli 30 cm średnicy i obniżyć np. do 33 cm kosz, litraż kosza to wtedy 23,3L ?
Grzałkę dobrze jest mieć w dnie, jeśli będziesz chciał mniejsze warki robić to nie będzie problemu z jej zakryciem. Z tego samego powodu dobrze mieć możliwość regulacji wysokości odpływu brzeczki. Żeby nie musiała aż przez krawędź się przelewać. Ja w tym celu mam dwa otwory, kilka centymetrów poniżej krawędzi. Duży zasyp, w otworach śruby zaślepiające je. Mały zasyp, otwory drożne.
te końcówki są do rur typu PP czyli zgrzewanych ,do tej pompki pasowały o średnicy 25mm
dostępne są z gwintem zewnętrznym i wewnętrzny , ta osłon przy pompce już tak była oryginalnie
@bnp
W którym mejscu kotła jest umieszczony pomiar temperatury?
To bardzo ważna sprawa. U mnie jest w dnie i jest to błąd, występują duże niedokładności. Planuję dołożyć drugi czujnik w samej pompie lub w którejś z rur do niej dochodzących.
Comment