Opinie na temat drożdży wlp

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ushi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.03
    • 148

    Opinie na temat drożdży wlp

    Zamówiłem drożdże WLP 530 Abbey Ale i WLP 830 German Lager
    Prosiłbym o opinie jeśli ktoś używał i czy te drożdże mają swoje odpowiedniki Wyeasta.
    Z belgijskich miałem tylko THG więc dopiero po kilku miesiącach coś więcej się dowiem o Abbey Ale.
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3490

    #2
    Może tu coś jest...
    W tym dziale znajdziesz opracowania wybranych tematów do działu BA. Przeznaczone są one do przedyskutowania zanim zostaną zamieszczone w serwisie w ostatecznej formie.

    Podstawa to baza surowcowa, czyli co jest potrzebne by uwarzyć swoje piwo.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      830 to Wyeast Bohemian Lager i suche Saflager W34/70. Tak że przepłaciłeś.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • ushi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.03
        • 148

        #4
        Dałem ciałka aż miło...teraz startują w 34/70 więc za kilka dni będę miał gęstwę, niechcący je wziąłem bo miały być south german lager, eeheeee

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3490

          #5
          Nie łam się, to bardzo dobre drożdże są, większość browarów przemysłowych chyba ciągle na nich jedzie więc profil smakowo-zapachowy jest Ci dobrze znany.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • ushi
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.03
            • 148

            #6
            Na w34/70 robiłem pilsa, z czasem przegazowany był ,że piana strzelała , jak postał do wczesnego lata i dostał temperatury i nieco przechmielony na aromat jak dla mnie, chyba,że w takiej jak mam wodzie bardziej akcentują chmiel ogólnie mam o nich dobre zdania ciekawe jak wyjdzie na ciemnej stronie warzenia, German Lager miały być na doppel bocka i portera.
            Trochę to chore - german lager to bohemian lager, a może Składowska-Curie też była kobietą...

            Comment

            • Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13956

              #7
              Ushi - ja niszt fersztejen. Nie pij tyle

              moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


              Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

              Comment

              Przetwarzanie...
              X