6 zbóż z ekstraktów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TataPoli
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.06
    • 43

    6 zbóż z ekstraktów

    Na Centrum Piwowarstwa w zestawach surowcowych z (zacieraniem) jest zestaw do piwa 6 zbóż. Pytanie jest takie: Czy jest możliwe, jeśli tak to w jaki sposób można by zrobić to piwo nie z zacieraniem, lecz opierając się na ekstraktach słodowych WESa i dodając płatki poszczególnych zbóż. Jak byście to zrobili, czy płatki dodać np. w czasie gotowania w woreczku muślinowym? Czy jest coś takiego możliwe, czy mój trop jest całkowicie chybiony?
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    W takich minimashach celuje domowe piwowarstwo w USA. Natomiast ekstrakt WESa zdominuje te dodatki, jest za bardzo charakterystyczny w smaku.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • TataPoli
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.06
      • 43

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      W takich minimashach celuje domowe piwowarstwo w USA. Natomiast ekstrakt WESa zdominuje te dodatki, jest za bardzo charakterystyczny w smaku.
      Bez względu na to czy zastosuję jasny czy ciemny?

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #4
        Ano bez. Szkoda zachodu moim zdaniem. Weź jednak pod uwagę, że teoretyzuję - zawsze możesz sprawdzić i obalić moją teorię

        Na youtubie jest sporo filmików o minimashu.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • TataPoli
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2011.06
          • 43

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Ano bez. Szkoda zachodu moim zdaniem. Weź jednak pod uwagę, że teoretyzuję - zawsze możesz sprawdzić i obalić moją teorię

          Na youtubie jest sporo filmików o minimashu.
          No dzięki Marusia sprawdzę. Tak na marginesie piję właśnie piwko wg twojej receptury, mianowicie maliniaka klasztornego. Bardzo dobre mi wyszło.

          Comment

          • sztetke
            Porucznik Browarny Tester
            • 2009.12
            • 355

            #6
            płatki Ci się nie zatrą,do tego jest potrzebny słód ze swoimi enzymami,wiec ten plan odpada.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X