Na Centrum Piwowarstwa w zestawach surowcowych z (zacieraniem) jest zestaw do piwa 6 zbóż. Pytanie jest takie: Czy jest możliwe, jeśli tak to w jaki sposób można by zrobić to piwo nie z zacieraniem, lecz opierając się na ekstraktach słodowych WESa i dodając płatki poszczególnych zbóż. Jak byście to zrobili, czy płatki dodać np. w czasie gotowania w woreczku muślinowym? Czy jest coś takiego możliwe, czy mój trop jest całkowicie chybiony?
6 zbóż z ekstraktów
Collapse
X
-
W takich minimashach celuje domowe piwowarstwo w USA. Natomiast ekstrakt WESa zdominuje te dodatki, jest za bardzo charakterystyczny w smaku.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziW takich minimashach celuje domowe piwowarstwo w USA. Natomiast ekstrakt WESa zdominuje te dodatki, jest za bardzo charakterystyczny w smaku.
Comment
-
-
Ano bez. Szkoda zachodu moim zdaniem. Weź jednak pod uwagę, że teoretyzuję - zawsze możesz sprawdzić i obalić moją teorię
Na youtubie jest sporo filmików o minimashu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAno bez. Szkoda zachodu moim zdaniem. Weź jednak pod uwagę, że teoretyzuję - zawsze możesz sprawdzić i obalić moją teorię
Na youtubie jest sporo filmików o minimashu.
Comment
-
Comment