Gdzie można dostać sadzonki chmielu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jakub_kubek
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2012.12
    • 74

Gdzie można dostać sadzonki chmielu?

Czy jest możliwość zakupienia w Polsce sadzonek chmielu ???
    Chodzi mi głównie o sklepy internetowe !!!
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

Nie wiem jak teraz ale wcześniej, co roku Browamator na wiosnę sprzedawał sztobry chmielowe do sadzenia.
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

W sezonie bywaja na allegro
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

W IUNG w Puławach. Tylko trzeba się do nich przejechać osobiście, ale warto, bo instytut ma świetną bibliotekę.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• vietnam
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2011.05
          • 117

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
          W IUNG w Puławach. Tylko trzeba się do nich przejechać osobiście, ale warto, bo instytut ma świetną bibliotekę.
          Juz w zeszłym roku się tym interesowałem, niestety 2 lata temu zakończyli program rozdawania sadzonek dla plantatorów.
          Dzwoniłem do nich i jest jakaś szansa około kwietnia-maja na sadzonki lubelskiego oraz sybilli. Na marynkę i magnum raczej nie ma szans.
          Generalnie, obecnie mają zamówienia na więcej niż będą w stanie przygotować, jest jednak szansa na pojedyńcze sadzonki. Koszt jednej sadzonki okolo 15zł.
          Gwarancji na dostępność i cenę nie daję ! Info pozyskane z IUNG Zakład Hodowli i Biotechnologii Roślin.

Comment

• operator_pilota_od_telewizora
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.11
            • 8

Na all**o mają najczęściej marynkę i lubelski. Czy ktoś może ma sadzonki Cascade,Saaz albo Magnum?
            Najlepiej w Trójmieście i okolicach.

Comment

• anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

Mniej książków więcej piwa

Comment

• Inco
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2013.05
                • 33

Witam,

Mam pytanie, czy zakup takiego chmielu : http://allegro.pl/chmiel-sadzonki-ch...418501831.html , i posadzenie go teraz ma jakikolwiek sens? Wiem że w tym roku już plonów oczywiście nie będzie, ale czy to w jakiś sposób zwiększy "owocność" w przyszłym sezonie?

Czy lepiej kupić jakos na przełomie kwietnia/maja i wtedy posadzić?

Comment

Przetwarzanie...
                X