Własny chmiel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TataPoli
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.06
    • 43

    Własny chmiel

    Na wiosnę zasadziłem na działce sadzonki chmielu, mamy wrzesień a sadzonki pięknie się rozrosły. Jestem świadomy tego że przed przyjściem pierwszych przymrozków będę musiał zebrać plony, i teraz pytanie co dalej?
    czy ten chmiel świeży można od razu do brzeczki?
    Co z resztą czy trzeba go wysuszyć i do lodówki/zamrażarki, czy suszenie nie jest konieczne?
    Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

    #2
    Podstawa to baza surowcowa, czyli co jest potrzebne by uwarzyć swoje piwo.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10768

      #3
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      Przetwarzanie...
      X