Ile dać na 25 L i na jak długo ?, piwo na cichej już jest zaszczepione bakteriami, tylko się zastanawiam czy dać na pare miesięcy płatki czy wystarczy na powiedzmy 2 tygodnie przed końcem. W innym piwie z płatkami dałem właśnie na taki czas i są wyczuwalne całkiem dobrze, wrzuciłem 50 g na pewnie 22-23 L.
Płatki debowe do flandryjskiego czerwonego
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
uwarzyłem ostatnio smoked ale i chciałbym go jeszcze "podkręcić" płatkami dębowymi.
Piwo stoi już tydzień na cichej. Jak przygotować płatki? Nie chciałbym zakazić piwa. Czy jakoś trzeba je zdezynfekować czy po prostu wrzucić do fermentora?...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...-
Channel: Chorwacja
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.
Oatmeal Stout, 4,6% alk.
Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Browar ze Stralsundu kontynuuje tradycję współpracy z piwowarami domowymi zapoczątkowanej tym piwem:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...er-heller-bock
Receptura tego piwa to efekt zwycięstwa w siódmej edycji (2023) mistrzostw...-
Channel: Niemcy
2024-11-30, 01:27 -
- Loading...
- Koniec listy.