Ja planuję powtórzyć eksperyment z mączką dodaną do zacierania, ale podobnie jak z syropem klonowym nie piłem żadnych piw z takim składnikiem, więc bazuje na recepturach z netu.
Kasztany jadalne - czy (jeśli w ogóle) tylko do stoutu?
Collapse
X
-
Z dodaniem do zacierania to chyba lepszy pomysł niż mój, a planujesz dodać razem ze słodami jasnymi czy do mash-outu tylko tą mąkę? Tak sobie myślę, że chyba lepiej takie dodatki stosować do piw z mniejszym zasypem, żeby podczas filtracji woda miała większą szansę na tą mąkę podczas filtracji "natrafić" i coś z niej wyciągnąć, ale to tylko moje wymysły niepoparte żadnymi zródłami..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPełne zacieranie, aby skrobia miała szansę się przerobić."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Nie, powtarzam jak mantrę ale ciągle na nic...Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2015-01-31, 19:03."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment