Kasztany jadalne - czy (jeśli w ogóle) tylko do stoutu?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19282

    #16
    Ja planuję powtórzyć eksperyment z mączką dodaną do zacierania, ale podobnie jak z syropem klonowym nie piłem żadnych piw z takim składnikiem, więc bazuje na recepturach z netu.

    Comment

    • TTOP
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.03
      • 449

      #17
      Z dodaniem do zacierania to chyba lepszy pomysł niż mój, a planujesz dodać razem ze słodami jasnymi czy do mash-outu tylko tą mąkę? Tak sobie myślę, że chyba lepiej takie dodatki stosować do piw z mniejszym zasypem, żeby podczas filtracji woda miała większą szansę na tą mąkę podczas filtracji "natrafić" i coś z niej wyciągnąć, ale to tylko moje wymysły niepoparte żadnymi zródłami..

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19282

        #18
        Pełne zacieranie, aby skrobia miała szansę się przerobić.

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3491

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Pełne zacieranie, aby skrobia miała szansę się przerobić.
          Niezacieranie składników zawierających skrobię to , moim zdaniem, zupełny bezsens.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19282

            #20
            Mnie to mówisz?

            Comment

            • fidoangel
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 3491

              #21
              Nie, powtarzam jak mantrę ale ciągle na nic...
              Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2015-01-31, 19:03.
              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

              Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

              Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

              Comment

              Przetwarzanie...
              X