Drożdże dolnej fermentacji GLW35 z Gozdawy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • RapTom
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.12
    • 8

    Drożdże dolnej fermentacji GLW35 z Gozdawy

    Witam Wszystkich

    Robił już może ktoś jakąś warkę na drożdżach dolnej fermentacji GLW35 z Gozdawy ?


    Zakres pracy 12-22oC, optymalna praca 14-17oC
    Pytam bo mam pomieszczenie o stałej temperaturze 16-17oC i chciałbym rozbić jakiegoś koźlaka, czy pilsnera.

    Od razu dziękuję wszystkim za wpisy typu ....oooo nie tylko 8-10oC dla "dolnej" i naczej nie wyjdzie.
    Chodzi mi o kogoś kto już coś robił na tych drożdżach i może podzielić się konstruktywnymi opiniami.
Przetwarzanie...
X