Drożdże dolnej fermentacji GLW35 z Gozdawy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • RapTom
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.12
    • 8

Drożdże dolnej fermentacji GLW35 z Gozdawy

Witam Wszystkich

Robił już może ktoś jakąś warkę na drożdżach dolnej fermentacji GLW35 z Gozdawy ?

Zakres pracy 12-22oC, optymalna praca 14-17oC
    Pytam bo mam pomieszczenie o stałej temperaturze 16-17oC i chciałbym rozbić jakiegoś koźlaka, czy pilsnera.

Od razu dziękuję wszystkim za wpisy typu ....oooo nie tylko 8-10oC dla "dolnej" i naczej nie wyjdzie.
    Chodzi mi o kogoś kto już coś robił na tych drożdżach i może podzielić się konstruktywnymi opiniami.

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
    Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
    Serokomlak
    W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
    2024-09-28, 23:39
  • darekd
    Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
    darekd
    Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
    ...
    2023-02-07, 23:16
  • dadek
    Chorwacja, Bilice, ul. 113. šibenske brigade HV-a 169, Pivovara 022
    dadek
    18.08.2021 nasza ekipa postanowiła odwiedzić Šibenik. Oprócz zamiaru zwiedzenia zabytkowej starówki i zamku oczywiście był i cel piwny - Pivovara 022. Browarek funkcjonuje od 2017 roku tuż za północnymi rogatkami Šibenika (2 km od centrum miasta), jednak administracyjnie już w miejscowości...
    2021-10-27, 03:39
  • Daray
    Brak wyraźniej fermentacji po 48h
    Daray
    Dzień dobry,

W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
    2023-03-13, 20:01
  • dadek
    Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
    dadek
    Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
    2023-12-05, 00:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...