drożdże S-23 minimalna temp. pracy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czubas
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 46

drożdże S-23 minimalna temp. pracy

Witam, postawiłem właśnie lagera na drożdżach saflager S-23, wg. producenta optymalna temp. pracy to 11-15'C, w moich lochach jest ok 7'C na zewnątrz zbiornika, po fajce widzę, że jakieś ciśnienie jest, czy w tej temp. to piwko dojdzie tylko dłużej? powiedzmy 3-4tyg? Pomocy, warka idzie już tydzień, przenosić w cieplejsze? dzięki za odzew i pozdrawiam.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10796

Blg spadło coś?
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• czubas
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.11
      • 46

Zapomniałem zmierzyć na początku więc mogę tylko założyć jakąś wartość, zmierzę na dniach ile jest teraz ale to nie będzie wymierne

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10796

Będzie wiadomo czy spada
        Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
          Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
          SielskieWzgorze
          Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
          ...
          2024-02-19, 09:28
        • Studentka98
          Dleczego pijemy piwo? Badanie do pracy licencjackiej
          Studentka98
          Witam,
          jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
          https://docs.google.com/forms/...
          2020-04-16, 15:03
        • Shamsh77
          Shukam pracy
          Shamsh77
          Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
          2018-02-01, 08:31
        • heckler
          Czechy, Olomouc-Řepčín, Řepčínská 340/105, Pivovar Twinberg
          heckler
          Twinberg to najnowszy Ołomuniecki browar. Swoją siedzibę ma w cichej i spokojnej dzielnicy Řepčín, przynajmniej tak było w sobotę.
          Na potrzeby browaru i restauracji została zaadoptowana jadalnia pobliskiego zakładu pracy. I tak do dyspozycji gości jest spory taras, oraz podobnej
          ...
          2023-05-16, 14:37
        • kurek93
          Pszenica z błędami.
          kurek93
          Witam.
          Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
          • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
          • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
          • słód Weyermann®
          ...
          2023-01-13, 10:28
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...