Koledzy mam pytanie
Piłem ostatnio American IPA Kormorana
Oczarował mnie zapach jaki wystrzelił na cały pokój po otwarciu butelki
Powiedzcie mi które odmiany chmielu użytego w tym piwie dają taki intensywny zapach?
I czy powstaje on w ostatnich minutach chmielenia czy dopiero przy chmieleniu na zimno.
Pytam, bo póki co do swoich dwóch warek nie wrzucałem chmielu na cichą i zastanawiam się czy ten aromat bierze się właśnie z tego, czy z odpowiedniego chmielu podczas chmielenia.
Piłem ostatnio American IPA Kormorana
Oczarował mnie zapach jaki wystrzelił na cały pokój po otwarciu butelki

Powiedzcie mi które odmiany chmielu użytego w tym piwie dają taki intensywny zapach?
I czy powstaje on w ostatnich minutach chmielenia czy dopiero przy chmieleniu na zimno.
Pytam, bo póki co do swoich dwóch warek nie wrzucałem chmielu na cichą i zastanawiam się czy ten aromat bierze się właśnie z tego, czy z odpowiedniego chmielu podczas chmielenia.
Comment