Amarillo śmierdzi cebulą - czego to objaw?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jacek220v
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2004.01
    • 36

    Amarillo śmierdzi cebulą - czego to objaw?

    Czy spotkaliście się z bardzo intensywnym aromatem cebulowo-czosnkowym, który wydziela się z chmielu w granulacie. Konkretnie chodzi o amarillo. Podkreślam, że chodzi o granulat chmielowy, nie o piwo chmielowe tymże.
    Czy ten chmiel jest po prostu nieświeży, stary czy to coś innego? Aromat jest intensywny, daje takim granulowanym czosnkiem, który używa się jako przyprawy w kuchni, może trochę chipsami cebulowymi.
    Czy ten chmiel nie nadaje się do użytku czy też można zaryzykować? Ktoś miał taki problem?

    Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem.

    Dziękuję za odpowiedź.
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

    #2
    Szukaj na forach w psim języku, zdarzają się takie obserwacje jak garlic and onion aroma from Amarillo.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

    Comment

    Przetwarzanie...
    X