Czy spotkaliście się z bardzo intensywnym aromatem cebulowo-czosnkowym, który wydziela się z chmielu w granulacie. Konkretnie chodzi o amarillo. Podkreślam, że chodzi o granulat chmielowy, nie o piwo chmielowe tymże.
Czy ten chmiel jest po prostu nieświeży, stary czy to coś innego? Aromat jest intensywny, daje takim granulowanym czosnkiem, który używa się jako przyprawy w kuchni, może trochę chipsami cebulowymi.
Czy ten chmiel nie nadaje się do użytku czy też można zaryzykować? Ktoś miał taki problem?
Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem.
Dziękuję za odpowiedź.
Czy ten chmiel jest po prostu nieświeży, stary czy to coś innego? Aromat jest intensywny, daje takim granulowanym czosnkiem, który używa się jako przyprawy w kuchni, może trochę chipsami cebulowymi.
Czy ten chmiel nie nadaje się do użytku czy też można zaryzykować? Ktoś miał taki problem?
Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem.
Dziękuję za odpowiedź.
Comment