Chce uwarzyć swoje pierwsze piwo ze słodem wędzonym. Gdzieś rzuciło mi się w oczy, że nie powinno używać się do piw z takim słodem wody z chlorem bo może wyjść apteka w smaku. A więc mam pytanie. Czy w takim razie kranówa odpada do takiego piwa, czy raczej nic nie powinno się stać? Jakie macie doświadczenia? Dodam, że słodu wędzonego (Steinbach) będzie 25% w zasypie.
Woda do słodu wędzonego
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziNalej do wiadra dzień wcześniej by sie odstała, przegotuj, kup w markecie...Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
A chlorują wodę u ciebie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA chlorują wodę u ciebie?Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
Dlaczego napewno? U mnie nie chlorują już od dawna.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment