Witam szanownych użytkowników tego forum.
Prowadzę gospodarstwo metodami ekologicznymi, przeglądając oferty sklepów z produktami do produkcji piwa zauważyłem ze jest mała oferta ze słodami tego typu. Ja osobiście zaczynam przygodę z piwowarstwem i na wiosnę planuję zasiać jedno pole jęczmieniem browarnym i zacząć samemu robić słód w kilku postaciach (próby zacznę już niedługo właśnie zakupiłem troszkę takiego jęczmienia ale konwencjonalnego), będę wędził przy użyciu drewna olchowego, wiśniowego, czeremchowego, śliwkowego oraz jabłoniowego.
Tutaj jest moje pytanie czy były by osoby zainteresowane takim słodem od tego będzie zależało ile obsieję pola tym jęczmieniem, bo dla mnie osobiście wystarczy morga, a jak by by ktoś był jeszcze zainteresowany obsiał bym więcej.
Prowadzę gospodarstwo metodami ekologicznymi, przeglądając oferty sklepów z produktami do produkcji piwa zauważyłem ze jest mała oferta ze słodami tego typu. Ja osobiście zaczynam przygodę z piwowarstwem i na wiosnę planuję zasiać jedno pole jęczmieniem browarnym i zacząć samemu robić słód w kilku postaciach (próby zacznę już niedługo właśnie zakupiłem troszkę takiego jęczmienia ale konwencjonalnego), będę wędził przy użyciu drewna olchowego, wiśniowego, czeremchowego, śliwkowego oraz jabłoniowego.
Tutaj jest moje pytanie czy były by osoby zainteresowane takim słodem od tego będzie zależało ile obsieję pola tym jęczmieniem, bo dla mnie osobiście wystarczy morga, a jak by by ktoś był jeszcze zainteresowany obsiał bym więcej.
Comment