Bardzo proszę o pomoc - w przepisie na wędzonego stouta mam podane wśród ingrediencji m.in. "Flaked Mats 5 EBC 1650g". Czy ktoś wie o co może chodzić autorowi? Z góry bardzo dziękuję!
Flaked Mats - cóż to takiego?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:
Tree House Brewing Company: Julius clone
(5 gallons/19 L, all-grain)
...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Witam wszystkich.
Mam w planach uwarzenie owsianego stouta z dodatkiem cynamonu. Znalazłem w internecie przepis w języku angielskim. Wygląda on następująco:
10 GAL
All Grain
Est OG: 1.063
Est FG: 1.018
Est ABV 5.89%
Est IBU: 33.9
Est SRM:...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Piwo gotowe do oceny
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Olešná to niewielka wioska położona niecałe cztery kilometry od Rakovnika w którym działa przemysłowy browar Bakalář. Jeszcze po drugiej wojnie światowej wioska mogła pochwalić się ładnym XVI wiecznym pałacem, oraz przyległym do niego parkiem wraz z innymi zabudowaniami. Po powojennych...
-
Channel: Czechy
2019-05-14, 07:30 -
-
Mam pytanie do Szanownych Forumowiczów. Przeglądająć receptury różnego rodzaju często się trafia na te wszystkie łuski jęczmienne, kukurydziane, owsiane. Na forum coś o tym było, ale dawno w 2003. Doszło nawet do spięcia forumowiczów o definicje tych Flaked - czy to są łuski, czy coś...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment