Jak to nachmielić?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kocoreq
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.07
    • 40

    #1

    Jak to nachmielić?

    Dzień dobry.
    Pozbierałem resztki po warzeniach i nazbierałem 3 kg pilzneńskiego, 0,3 kg pszenicznego oraz 2,2 kg pale ale. Chcę zrobić z tego coś w stylu bittera 12 BLG. Chmiel mam z 2014 roku (trzymany w lodówce) 50 g Kazbek i 50 g Magnum.
    Pomożecie w chmieleniu?
  • Abstynent
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2015.10
    • 49

    #2
    Hmm nie odkryję Ameryki jak powiem, że magnum na goryczkę i kazbek na aromat. Tylko ilości musisz dobrać do swoich upodobań.

    Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
    Just brew it

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • darekd
      Holanďan, Kazbek Ale 11
      darekd
      Nowy browar w Środkowych Czechach, którego właścicielem jest Holender i stąd nazwa. Więcej w relacji tutaj:

      https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...vovar-holandan

      Ekstr. 11%
      Alk. 4,5%
      IBU...
      2023-11-26, 21:31
    • darekd
      ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
      darekd
      Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

      Ekstr. 15%
      Alk. 6,0%

      Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
      Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
      2025-01-22, 22:57
    • darekd
      Dobruška, Rampušák Kazbek Lager
      darekd
      Znany rzemieślniczy browar z Dobruszki warzy sezonowo różne, to uwarzył i to

      12,9% ekstr.
      5,2% alk.

      Chmiel - Kazbek

      Aromat - chmielowa korzenność, lekka ziołowość. Drożdże i delikatny chleb
      Piana - wysoka, zwarta, trwałą, zostaje na...
      2021-10-01, 22:01
    • darekd
      KOS, Mr. Kotel
      darekd
      Młody brneński browar kraftowy.

      Piwo opisane jako "Czech lager"

      11% ekstr.
      4,5% alk
      30 IBU

      Oprócz słodów jęczmiennych (pilzneński, wiedeński, melanoidynowy) jest też pszeniczny (piwo dolnej fermentacji więc zasyp tej pszenicy zapewne...
      2022-11-10, 22:54
    • darekd
      Ferdinand, Pěkný číslo π
      darekd
      Nowe piwo z browaru w środkowych Czechach.
      Uwarzone przy współpracy z Badawczym Instytutem Piwowarsko-Słodowniczym w Pradze oraz Wydziałem Matematyczno-Fizycznym Uniwersytetu Karola:

      Piwo dolnej fermentacji mające przypominać IPA. Chmiele: Žatecký poloraný červeňák (Saaz),...
      2021-04-30, 22:58
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...