co uwarzyć?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemcio86
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.06
    • 8

    co uwarzyć?

    Witajcie!

    po roku przerwy wracam do warzenia, mam 5 kg klepiskowego, 3 kg pilzneńskiego, 2 kg gryczaneg, 1kg pszenicznego oraz 1 kg sorgo
    chmieli do wyboru do koloru
    drożdże na górą i dolną
    alfa amylaza też jest

    Myślałem o jakiejś czeskiej dwunastce, ale co z resztą?
    Macie jakieś ciekawe pomysły?
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

    #2
    Może czeska dziesiątka? A jak masz dużo chmielu to rób IPA.
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

    Comment

    • przemcio86
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.06
      • 8

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
      Może czeska dziesiątka? A jak masz dużo chmielu to rób IPA.
      Masz jakiś konkretny przepis?

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #4
        Warzysz jasne 12-13blg i sypiesz łopatą chmiel
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • przemcio86
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.06
          • 8

          #5
          Ok, jasne na dolnych drożdżach? Czy rzucić górne?
          Mam takie i takie, mianowicie: Bohemian Lager, Brewferm Lager, Saflager S23, Breferm Top oraz White Labs WLP862 Cry Havoc Lager Yeast PurePitch, no i British ale od Mangrove Jacks
          Co sypnąć (łopatą na pewno! ) ? Mam marynke, magnum, lubelski, amarillo, Saaz, Saaz Late, Motueka, Chinook

          Dzięki za pomoc

          Comment

          Przetwarzanie...
          X