Witam wszystkich ponownie. Czy na suchych drożdżach można uważyć bardzo dobre piwo? Czy gęstwa z suchych drożdży jest lepsza od suchych drożdży z saszetki na pierwszą szarżę? Czy jest sens w zbieraniu gęstwy z suchych?
Pytam, bo obejrzałem już 10000 filmików na yt o warzeniu i każdy tam używa albo płynnych drożdży wayesta ze starterem, albo jakichś kosmicznych gęstw na mieszadłach. Ze swoimi suchymi US-05 czuję się jakbym chciał zrobić pomidorową wlewając ketchup do zupki chińskiej.
Pytam, bo obejrzałem już 10000 filmików na yt o warzeniu i każdy tam używa albo płynnych drożdży wayesta ze starterem, albo jakichś kosmicznych gęstw na mieszadłach. Ze swoimi suchymi US-05 czuję się jakbym chciał zrobić pomidorową wlewając ketchup do zupki chińskiej.
Comment