Drozdze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wartburg
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.03
    • 95

    Drozdze

    Szanowni koledzy
    Mam problem. Od jakiegos czasu warze sam od podstaw i nie do konca jestem zadowolony. Uzywam do tego drozdzy suchych, a one daja taki dziwny posmak. No mi nie do konca smakuje. Nie mam natomiast jak zdobyc plynnych. I stad prosba. Czy ktos z Szanownych Forumowiczow mogl by mi odstapic pewna ilosc drozdzy plynnych? Ja moge zrewanzowac sie pewna iloscia slodu. Mieszkam w Krakowie. Oczekuje propozycji. Nadmiene tylko ze obdzwonilem wiekszosc browarow w promieniu 100 km od Krakowa i o ile udalo mi sie zalatwic slud o tyle z drozdzy nici.

    Chyba ze macie jeszcze jakis inny pomysl. Bede wdzieczny.

    Wartburg.
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

    #2
    Spróbuj drożdży zwykłych, o ile oczywiście dobrze zrozumiałem, że za suche uważasz sproszkowane. A soją drogą spóbuj zakręcić się koło krakowskiej Akademii Rolniczej. Lubelska AR sprzedaje na przykład płynne (rozrobione) drożdże winiarskie za bardzo tanie pieniądze. Może coś podobnego ma krakowska AR. A mieć powinna, wszak jeden z profesorów katedry, która sprzedaje te drożdże, przeniósł się właśnie do Krakowa. Poszukaj więc w katedrach technologii żywności, albo zapytaj o prof. Bohdana Achrema-Achremowicza (najpawdziwszy Tatar i bardzo przyjemny gość), tego z Lublina.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X