Witam serdecznie
Mam możliwość otrzymania od znajomych większej ilości wysuszonych szyszek prosto z upraw okolic Lublina. Chmiel z tej uprawy trafia do któregoś z okolicznych skupów i na tym cała moja wiedza o tym się kończy. Mogę więc bez problemów, bezpośrednio z uprawy, otrzymać większe ilości chmielu, pytanie tylko jak rozpoznać jego parametry? Czy chmiel po zbiorach i suszeniu jest jeszcze jakoś uzdatniany na potrzeby browarnictwa?
Pytam, bo być może nie ma sobie co zawracać produktem w tym stanie.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam wszystkich!
Mam możliwość otrzymania od znajomych większej ilości wysuszonych szyszek prosto z upraw okolic Lublina. Chmiel z tej uprawy trafia do któregoś z okolicznych skupów i na tym cała moja wiedza o tym się kończy. Mogę więc bez problemów, bezpośrednio z uprawy, otrzymać większe ilości chmielu, pytanie tylko jak rozpoznać jego parametry? Czy chmiel po zbiorach i suszeniu jest jeszcze jakoś uzdatniany na potrzeby browarnictwa?
Pytam, bo być może nie ma sobie co zawracać produktem w tym stanie.
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam wszystkich!
Comment